KıbrısManşet

İş LTB’ye düştü

Lefkoşa Türk Belediyesi, Dr. Fazıl Küçük Caddesi üzerinde yağmur suyu drenaj çalışmasını başlattı. LTB Başkanı Mehmet Harmancı projeyi Özgür Gazete’ye anlattı.

 

Lefkoşa Organize Sanayi Bölgesi’nde yoğun yağışlar nedeni ile sıklıkla yağmur suyu taşkınları meydana geliyor. Su taşkınlarında, bölgedeki işyerlerinde ciddi maddi hasarlar oluşurken, günlük 60 bin arabanın geçiş yaptığı yol saatlerce trafiğe kapanıyor, birçok araba taşkının kurbanı oluyor. Lefkoşalı bu manzarayı hemen her yıl yaşıyor.

BAKANLIKLARIN YETKİSİNDE 

 

Lefkoşa Organize Sanayi Bölgesi’nde yoğun yağışlar nedeniyle hemen her yıl yaşanan yağmur suyu taşkınlarına çözüm üretecek proje çalışması Lefkoşa Türk Belediyesi tarafından üretilerek hayata geçirildi. Sanayi bölgesinde yetkili makam Ekonomi ve Enerji Bakanlığı. Taşkınların yaşandığı yol ise Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’nın sorumluluğunda.

LTB KOLLARI SIVADI

 

Özkan Yorgancıoğlu hükümeti döneminde sorunun çözümüne yönelik çeşitli projeler gündeme geldi, projelerin birçoğu LTB tarafından sunuldu. Ancak o dönemden bugüne gerekli bütçe yaratılıp da bir türlü adım atılmadı. İş başa düştü LTB, “artık bu sorunun devamına göz yumamayız” dedi ve kolları sıvadı.

TAMAMEN ÖZ KAYNAK

 

LTB Başkanı Mehmet Harmancı, “Öz kaynaklarımızla bölgede bir yağmur suyu drenaj çalışması başlattık. Geçen hafta dörtyol kavşağında, karşıya aktaracağımız iki tane büz hattı kullandık, şimdi önceki hat ile bu iki yeni hattı birleştirecek 15 metrekarelik bir rögar daha yapıyoruz. Bu hat orada üçe dönecek, bölge 3 tahliye hattına kavuşmuş olacak” dedi.

SU DEREYE

 

 Harmancı, 1 ay içerisinde eski Doktoroğlu’nun önüne kadar projeyi tamamlamayı hedefled,iklerini kaydederek şunları söyledi:

“Dr. Fazıl Küçük Bulvarı’nda, aslında tüm tarafları ilgilendiren ve uzun dönemdir süre gelen bir yağmur taşkını sıkıntısı vardır. O bölgenin yetkilisi de aslında Sanayi Dairesi’dir. Yol, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’na ait bir sorumluluktur. Ekonomi ve Enerji Bakanlığı’nın dağıttığı da sanayi bölgesi var, alt yapıları ile ilgili de aslında yetkili makam Ekonomi ve Enerji Bakanlığı’dır.

Özkan Yorgancıoğlu hükümeti döneminden beri buraya ilişkin çeşitli projeler gündeme geliyor. Biz de üç aşamalı bir model önerdik. Tüm modelleri de aşağı yukarı Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) önerdi, ama onların yaptırdığı çalışmaların bedeli yaklaşık 18 milyon TL bedellik bir proje. Bunu bir türlü bütçelerine koyamadılar. Bu güne kadar bu konuda hiçbir adım atılmadı. Biz her türlü işbirliğine hazır olduğumuzu, katkı koymaya hazır olduğumuzu her platformda dile getirmiştik. Geçen sene “artık buraya kaynak aktarılmayacaksa, günde aşağı yukarı 60 bin arabanın geçtiği bir yerin daha fazla kilitlenmesine göz yumamayacağız. Kendi girişimlerimizi yaparak, öz kaynaklarımızla bir yağmur suyu drenaj çalışması gerçekleştireceğiz” dedik.  Kollarımızı sıvadık.

Dörtyol kavşağında, benzin istasyonunun bitiminde karşıya aktaracağımız iki tane oldukça kapasitesi yüksek büz hattı kullandık. Geçen hafta yolu kapatmıştık ve o geçişi tamamladık. Şimdi de daha önceki hat ile bu iki yeni hattı birleştirecek 15 metrekarelik bir rögar daha yapıyoruz. Bu hat orada üçe dönecek, yani bölge 3 tahliye hattına kavuşmuş olacak. 1 ay içerisinde de eski Doktoroğlu’nun önüne kadar da projeyi tamamlamayı hedefliyoruz.

“BAŞARACAĞIMIZA İNANIYORUM”

 

Bu aslında bölgeyi çözecek bir proje değil ama bölgede artık yolun kapanma riskini minimuma indirecek. Bölgede aşağıya daha az su aktarabilmek için de sanayinin üst kısmında bir bent çalışmamız olacak. Bu çalışmayı da eş zamanlı olarak yürüteceğiz. Önemli bir miktar da suyu sanayi içerisine girmeden dereye aktarmayı planlıyoruz. Bu projede Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı mazot desteği sağladı, onun dışında hiçbir kurumdan destek çıkmadı. Yine kendi göbeğimizi kendimiz kestik. Bizim niyetimiz buradaki sorunu çözmekten ziyade minimuma indirmektir, başaracağımıza da inanıyorum.”

 

 











Başa dön tuşu