KıbrısManşet

Özyiğit: Başçeri Elçilik nasıl yapılır Türkmen’den öğrensin

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, TC Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri’nin Ulusal Birlik Partisi (UBP) militanı gibi çalıştığını söyleyerek, Başçeri’nin eski Elçi Kaya Türkmen’in açıklamalarını dinleyip, nasıl Elçi olunacağını öğrenmesi gerektiğini vurguladı

Özyiğit: Başçeri Elçilik nasıl yapılır Türkmen’den öğrensin

Ses Kıbrıs Webv Tv‘de Aytuğ Türkkan‘ın sorularını yanıtlayan Özyiğit, TC Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri‘nin, daha önce görevden alınan Büyükelçi Kaya Türkmen‘in açıklamalarını okuyup ders almasını istedi.

Başçeri’nin Ulusal Birlik Partisi (UBP) militanı olarak çalıştığını vurgulayan Özyiğit, “Türkmen açıklamalarında diyor ki, ‘Ankara benden Elçi değil Vali olmamı istedi’ sözleri çok önemlidir. Elçilik nasıl yapılır Başçeri bu açıklamalara bakıp öğrensin” dedi.

“Formalite son gün yerine getirildi”

TC Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan‘ın Cumhuriyet Meclisi konuşmasını boykot etmeleri hakkında da konuşan Özyiğit, bu konuda meclisten bir talep yazısı gidip gitmediğini sorduladı.

Özyiğit, “Biz mi meclis olarak davet ettik Erdoğan’ı? Hayır. Formalite son gün yerine getirildi. Grubu olan 3 parti imzaladı, ‘gelip konuşabilir’ dendi. Bize gelen bilgi Erdoğan’ın mecliste konuşma yapmak istediği yönündeydi. O zaman TC yetkilileriyle biz bir toplantı yapsaydık, konuşsaydık. Nedir düşündükleri öğrenseydik ve biz de düşüncemizi söyleseydik ve biz davet etseydik” dedi.

“Erdoğan sanki kendi ülkesinin bir iline gider gibi geliyor”

TC Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, sanki kendi ülkesinde bir ile gidip konuşma yapmaya karar vermiş gibi davranıldığını belirten Özyiğit, bunun karşılığında da o ildeki Vali’nin ‘Peki efendim’ demesinin beklenildiğini belirtti.

“İtirazımız bunadır” diyen Özyiğit, “Gelin diyalog kuralım diyoruz ama hayır muhalefet muhatap alınmıyor” dedi.

“Hükümete yama olan 2 parti paramparça durumda”

Müdahale ve emrivaki ile seçtirilen bir Cumhurbaşkanı ve piyangodan çıkar gibi atanan bir Başbakan olduğunu vurgulayan Özyiğit, hükümete yama olan Demokrat Parti (DP) ve Yeniden Doğuş Partisi‘nin (YDP) de birbirlerini yediklerini belirtti.

Özyiğit, “İkisi de paramparça oldu. Ne yaptıkları belli değil. Bir kaç gün içinde de ödemeler var.  Şimdi göreceğiz bakalım. Hükümet vergileri toplayıpta mı denkleştirecek ödemeleri yoksa yine borç mu alacak. Bu sorunlar varken eğer katkı yapacaksanız bunlara yapın, saraya parlamentoya değil. Önceliğimiz bu değil” dedi.

Haberleştiren: Özgür Gazete











Başa dön tuşu