KıbrısManşet

Tatar: Hakaretler alıyorum, bir bardak soğuk su içip yoluma devam ediyorum

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye’ye karşı duygularından dolayı sosyal medyada hareketler aldığını ama bir bardak soğuk su içip yoluna devam ettiğini söyledi

Tatar: Kıbrıs Türk halkı çok ezildi

BRT’de katıldığı bir programda konuşan Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türk halkının çok ezildiğini ve artık yapılması gerekenin dik duruşlu bir siyasi süreci yönetmek olduğunu söyledi.

Tatar, Kıbrıs Cumhuriyeti Başkanı Nikos Anastasiadis’in KC pasaportları konusundaki yorumlarını da değerlendirdi.

“Benim vatandaşımın ortak cumhuriyetin verdiği vatandaşlıktan yararlanması en doğal hakkıdır”

Ayrı devlet olduğunu söyleyerek, Kıbrıs Cumhuriyeti’ni reddeden Tatar şunları kaydetti:

“Pasaport konusunda yaptıkları yorumlar samimi değildir. Benim vatandaşımın ortak cumhuriyetin verdiği vatandaşlıktan yararlanması en doğal hakkıdır. Bu hakkı ellerinden almak hukuki değildir” dedi.

“Hakaretlerden sonra bir bardak soğuk su içiyorum”

Kendisinin Türkiye’ye karşı olumlu duygularından dolayı tepkiyle karşılandığını söyleyen Tatar, insanların sürekli kusur aramasından da yakındı.

Tatar, “Doğru şeylere odaklanılmıyor. Bize bir Cumhurbaşkanlığı layık görüldü. Sayın Sibel Siber ve Mustafa Akıncı’nın daha önce istedikleri park da yapılacak. Sosyal medyada acayip hareketler alıyorum. Bir bardak soğuk su içip yoluma devam ediyorum. Bunlar oluyor maalesef. Benim amacım herkesle iyi geçinmek. Ben herkesle barışık bir insanım” dedi.

Haberleştiren: Özgür Gazete











Başa dön tuşu