KıbrısManşet

Tatar: Hükümetten çok memnunum

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi yapımına ilişkin açıklama yaparak, bunun bir devlet meselesi olduğunu, kendisine saray yapmadığını söyledi

Tatar: Maraş’ı insanlığa açtık

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, BRT’de dün akşam katıldığı özel yayında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Tatar, Kapalı Maraş konusunda Türkiye’nin desteği de alarak, uluslararası hukuka ters düşmeden duyarlılıklarının sonuna kadar süreceğini belirterek “Özel mülkiyet hakkına ters düşmeden Maraş yerleşime açılacak. Mağduriyetlerin giderilmesi adına eski mülkiyet sahipleri Taşınmaz Mal Komisyonu’na başvuru yapabilecek” dedi.

Tatar, Maraş’ı insanlığa açtıklarını kaydederek siyasetlerinin tutarlı olduğunu söyledi.

“Mevcut bina sur üstünde ve bu yasalara aykırı”

Tatar, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi yapımına ilişkin olarak da Cumhurbaşkanı Tatar, mevcut binanın sur üstünde olduğunu ve bunun yasalara aykırı olduğunu ifade etti.

Tatar, şu açıklamada bulundu:

“Bu binanın güzelliğini kim inkar edebilir? Ama yeterli değil. Bu bir devlet meselesidir. Türkiye bu yetersizliği görüp bir Cumhurbaşkanlığı binası yapılmasını layık gördü. Metehan bölgesinde park projesini de içine alacak şekilde mütevazı bir yerleşke. 200 kişilik bir toplantı odası, çalışma ofisleri olacak. Aynı yerde her bir milletvekilinin de odasının olacağı Meclis binası olacak. Ben kendime saray yapmıyorum. Bu devlet her şeyi hak eder. Belki ben yetişmeyeceğim.”

“Hükümetten çok memnunum”

Başbakan Ersan Saner ile hiçbir sıkıntısının bulunmadığını belirten Cumhurbaşkanı Tatar, içinden geçilen dönemde hükümet etmenin zorluğuna dikkat çekti. Kıbrıs konusunda tam destek veren, Türkiye ile ilişkileri çok iyi olan hükümetle ne sıkıntısı olabileceğini soran Tatar, “Aksine çok memnunum” dedi.

Meclis’te “bölünmüş bir Kıbrıs Türkü” görüntüsünün kendisini rahatsız ettiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, yakışıksız söylemlerle muhalefet yapılmasını ayıp olarak nitelendirdi.











Başa dön tuşu