KıbrısKORONAVİRÜSManşetSağlık

Onbaşı: Yoğun bakımda tedavi gören hasta sayısı 6’ya yükseldi

Acil Durum (Pandemi) Hastanesi Yoğun Bakım Sorumlusu Dr. Şükrü Onbaşı, yoğun bakımdaki hasta sayısının 6’ya yükseldiğini ve tam doz Sinovac aşısı olan 67 ve 74 yaşındaki 2 hastanın da entübe edildiğini açıkladı

Onbaşı: Yoğun bakım hasta sayısı 6’ya yükseldi

Havadis Web TV’de Damla Dabis’in sorularını yanıtlayan Dr. Onbaşı, dün öğlen itibarile 5 olan yoğun bakımda hasta sayının 6’ya yükseldiğini ve hastaların hepsinin erkek olduğunu söyledi.

Yoğun bakımda tedavi gördükten sonra bugün taburcu edilen hastanın 39 yaşında olduğunu belirten Onbaşı, diğer yoğun bakım hastalarından birinin 52 yaşnda diğerlerinin de 70 yaş üzeri olduğunu belirtti.

“2 tam aşılı hasta entübe edildi”

Mart ayında 2 doz Sinovac aşısı yapılan 2 hastanın entübe edildiğini söyleyen Onbaşı, sadece 19 yatağın boş olduğu Acil Durum (Pandemi) Hastanesi’nde şu an 81 kişinin tedavi gördüğünü açıkladı.

Dr. Onbaşı, entübe edilen 2 hastanın farklı kronik hastalıklara da sahip olduğunu belirterek, vurgulayarak, “Risk grubunda oldukları için ilk aşılama döneminde aşılanan kişilerin, hatırlatıcı bir doz aşı daha yapılması gerekecek” dedi.

Onbaşı ayrıca, hastaların yoğun bakımda yatma sürelerinin en az 7 gün olduğuna işaret ederek, bu hastalarda genellikle İngiliz varyantına sahip olduğunu dile getirdi.

“Denetimlerin artırılması gerekiyor”

Denetimlerin artırılması gerektiğine dikkat çeken Onbaşı, sağlık sendikalarının Sağlık Bakanlığı ile toplantılar gerçekleştirdiğini de söyledi.

Alınan kararların denetlenmemesi durumunda herhangi bir hükmü olmadığını söyleyen Onbaşı, ayrıca sağlık alanında istihdam yapılması ve kadroların artırılması gerektiğini belirtti.











Başa dön tuşu