KıbrısKORONAVİRÜSManşet

Vatandaşın aşı çilesi bitmiyor

Sağlık Bakanlığı tarafından ikinci doz aşı randevusu verilen çok sayıda kişi bu sabah gittikleri polikliniğin kapalı olması nedeniyle aşılarını yaptıramadı.

Aşı kartlarında 1 Ağustos‘ta Lefkoşa Tren Yolu Polikliniği‘nde randevusu olan vatandaşlar Poliklinikte kimseyi bulamayınca isyan.

Vatandaşlar sağlık bakanlığını protesto etti

Pazar günleri aşı yapılmayacağı yönünde kendilerine yada kamuoyuna bir bilgi verilmediğini anlatan vatandaşlar Sağlık Bakanlığı’nı protesto etti.

Uzmanlar bir an önce aşılanmak gerektiğini açıklarken ülkemizde aşı olmak için pazar sabahı köylerinden çıkıp Lefkoşa‘ya gelen vatandaşlar polikliniği kapalı buldukları gibi tek bir yetkiliye de ulaşamadılar.

“Pazar günleri aşı yapılmayacaksa duyuru yapılsın”

Kanal SİM’de yer alan habere göre vatandaşlar, yapılanların hastalığa karşı mücadele açısından da kabul edilemez olduğunu vurguladılar.

Aşı kartlarında ikinci doz içi 1 Ağustos tarihinin yer aldığını vurgulayan yurttaşlar, “Pazar günleri aşı yapılmayacaksa bunu duyursunlar ki insanlar mağdur olmasın” dediler.

Sağlık bakanlığına kızgınlıklarını dile getiren yurttaşlar, ikinci dozu ne zaman ve nasıl yaptıracaklarının da belirsiz hale geldiğini kaydettiler.

(Kaynak: Kanal SİM)











Başa dön tuşu