KıbrısManşet

Göker: Büyükyılmaz yalan söylüyor, Mali Polise de gittim

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu‘nun (Kıb-tek), TPIC‘ın sahte evrak vermesinden dolayı iptal edilen son akaryakıt ihalesine katılan Sideral Lines Direktörü Ulus Göker, açtı ağzını yumdu gözünü

Göker: Bilgisiz ve fikri çok insanlar yetkili konumunda

Mayıs Tv‘de İsmet Özgüren‘in sorularını tanıylayan Göker, ihaleler konusunda yalan haber ve bilgi kirliliği olduğunu söyleyerek, bunun da bilgisiz ama fikri çok olan insanların yetkili konumunda olması nedeniyle olduğunu savundu.

İptal edilen 220 bin tonluk akaryakıt ihalesine katılan ve sahte belge sunduğu için ihaleden elenen TPIC’in sahte belgesinin Rafineri Opsiyon Belgesi olduğunu belirtti.

Göker, “Bakın fotokopi demiyorum sahte diyorum. Sahte değilse beni mahkemeye versinler. Bunu Mali Polise de verdim” dedi.

“Aradaki 45 Dolar nereye gitti?”

TPIC’in sahte belge vermiş olmasına rağmen hala herhangi bir ceza almadığını hatırlatan Göker, 2009-2015 yılları arasında yine TPIC’den navlun fiyatı 10 Dolar iken TPIC ile 55 Dolar’dan anlaşma yapıldığını söyledi.

Göker, “Aradaki 45 Dolar nereye gitti, onu sorgulasın yetkililer ve halk” ifadelerini kullandı.

“Evrağın üzerinde oynama olmadığını kim bilir?”

Kıb-tek Yönetim Kurulu Başkanı Turan Büyükyılmaz’ın, TPIC’den doğrudan alınan yakıtların yakıt analizlerinin Kıb-tek web sayfasında olduğunu söylediğini hatırlatan Göker, ancak Kıb-tek web sayfasında bunların olmadığını söyledi.

Göker, “Sonra o analizler olduğunu iddia ettiği bir takım analizleri bir gazeteye verdi, verdiği evrağın üzerinde oynama olmadığını kim bilir?” ifadelerini kullandı.

“Venezuela yükleri, İŞİD yükleri, PKK yükleri gibi…”

Konuyu yargıya taşıdıklarını hatırlatan Göker, ismini vermediği bir Savcı’nın da açtıkları ara emri davasına istinaden ‘Bu kararı verirsek TPIC zarar görecek’ dediğini iddia etti.

Göker, “Yakıtın alış fiyatı yanında kalitesi neydi? İçerisindeki asfalten oranı, alüminyum silikon vb içerikler ne orandaydı? Bunların kaydı yok. Bu oranlar arttıkça yakıtın fiyatı aşağıya düşüyor. Nasıl ki Venezuela yükleri, İŞİD yükleri, PKK yükleri, bunların hepsi ‘out of spec’ yani standart dışıdır, bu da onun gibi” dedi.

“En büyük tetikçi sensin Sn. Arıklı, TPIC sevicisin”

Büyükyılmaz’ın yalan söylediğini öne süren Göker, Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı için de şunları söyledi;

“TPIC’i neden koruyorsunuz? Bakan neden koruyor? Kıb-tek neden koruyor? Bir Milletvekilini tetikçilikle suçluyor. En büyük tetikçi sensin Sn. Arıklı. TPIC sevicisin. Benimle TV’ye çıkmaktan da korkuyorsun, buyur mahkemeye çıkalım”

Haberleştiren: Özgür Gazete











Başa dön tuşu