KıbrısManşet

Şahiner: Şaibeli işler için Kıb-tek’te para kalmadı, zammı o yüzden istiyor

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nda (Kıb-Tek) yaşananları yakından takip eden Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Salahi Şahiner, elektriğe yapılması planlanan zam ile ilgili “Şaibeli işler için Kıb-Tek’te para kalmadı, zammı o yüzden istiyorlar” ifadelerini kullandı

Şahiner: 4’lü hükümet sonrası Nizamnameye uyulmadı

Özgür Gazete’den Mustafa Baflı’ya konuşan Şahiner, Kıb-Tek’te yaşananlarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

4’lü hükümet sonrasında kurulan hükümetlerin Kıb-Tek’te nizamnameye uymadığına işaret eden Şahiner Kıb-Tek’in, yasalara göre kendi alacağını ve vereceğini kendi içerisinde çözmesi gerektiğini kaydetti.

Yapılan siyasi hamleler nedeniyle Kıb-Tek’te şu an yıllık 400-500 milyon TL görev zararı yazıldığına vurgu yapan Şahiner, hükümetin de buna ortak olduğunu belirtti.

“Amcaoğlu ve Arıklı softa şaşırtması yapıyor”

Kıb-Tek Müdürü Gürcan Erdoğan’ın yüzde 30’luk zam açıklamasına, Ekonomi ve Enerji Bakanı Arıklı ile Eğitim Bakanı Olgun Amcaoğlu’nun da buna tepki göstermesine  değinen Şahiner, hükümet üyelerinin softa şaşırtması yaptığını ifade etti.

Kıb-Tek özelinde siyasi hamlelerden uzak durulması gerektiğini söyleyen Şahiner, “İş işten geçti. Kıb-Tek’de görev ihmali var ve hükümet de buna ortak oluyor” dedi.

Danışıklı bir dövüş yapıldığını belirten Şahiner, “Yüzde 30 gösterip, daha düşük zam yapacaklar. Zam yapmak ya da zammı halka yansıtmak zorunda değiller. Eğer zam yapılacaksa, maliye tarafından karşılansın” dedi.

“Arıklı’nın attığı adımlar soygundan fazla”

Arıklı’nın “Soygun ve rant çevrelerini ortandan kaldıracağız” ifadesinin bir yalan olduğunu kaydeden Şahiner, Arıklı’nın atmış olduğu adımların soygundan çok daha fazla olduğunu belirtti.

Şahiner, “Şaibeli işler için Kıb-Tek’te para kalmadı, zammı o yüzden istiyor” dedi.

Özgür Gazete/Mustafa Baflı











Başa dön tuşu