KıbrısManşet

HAKSEN, yetkilileri yangın tehlikesi konusunda daha ciddi tedbirler almaya çağırdı

Eşit Hak ve Adalet Sendikası (HAKSEN) Başkanı Eren Büyükoğlu, Türkiye ve Yunanistan gibi doğu Akdeniz bölgesi ülkelerinin yanı sıra, tüm dünyanın iklim değişikliği kaynaklı ciddi yangın riski altında olduğunu kaydederek, yetkili makamları konuyla ilgili harekete geçmeye çağırdı

Büyükoğlu: Ormanlık alanlara giriş yasağı kararı yerinde

Orman Dairesi’nin almış olduğu ‘ormanlık alanlara giriş yasağı’ kararını yerinde bulduklarını kaydeden Büyükoğlu, ancak insan kaynaklı olmayan yangınların da meydana gelebildiğine dikkat çekerek, “yangınları önleme çabasının yanı sıra, müdahale anlamında da kapasite artırılmalıdır” dedi.

Türkiye’de yaşanan yangınlarla ilgili HAKSEN olarak büyük bir üzüntü içerisinde olduklarını kaydeden Büyükoğlu, Türkiye halkına geçmiş olsun dileklerini iletirken, “hem Türkiye’de hem de bölgemizde yanan her ağaç, yiten her can bizim için büyük üzüntü kaynağıdır. Üzerimize düşen başta Türkiye olmak üzere dayanışmamızı göstermek, kendi ülkemizde ise sorumluluklarımızı ihmal etmemektir” dedi.

Bölgedeki yangınlar küresel iklim değişikliğinin bir sonucu”

Bu bağlamda KKTC’de yangın uçağı ve helikopterinin olası bir yangına anında müdahale edebilecek şekilde hazır bulunması gerektiğini belirten Büyükoğlu, “Türkiye Cumhuriyeti ile yapılan son anlaşma ‘yangın uçağının ihtiyaç halinde gönderilmesini kapsamaktadır. Oysa Türkiye’de yaşanan acı olay bize göstermektedir ki, aynı dönemde yaşanabilecek yangınlar karşısında çaresiz kalınabilir. Zira geçtiğimiz hafta Karşıyaka’da çıkan yangın kontrol altına alınamamış olsa, Türkiye Cumhuriyeti’nin bize acil şekilde helikopter göndermesi mümkün olmayacaktı” dedi.

Bölgedeki yangınların küresel iklim değişikliğinin bir sonucu olduğunu kaydeden Büyükoğlu, bunun da Türkiye ve Yunanistan’da yaşanmakta olduğu gibi, eş zamanlı yangınlar meydana gelmesi ihtimalini artırdığını, her ülkenin yangınlara müdahale noktasında kendi kendine yeterli ve hazır durumda olması gerektiğini belirtti.

Büyükoğlu, bölgemiz ve tüm dünya ciddi yangınlar ve çölleşme riskiyle karşılaşırken, çocuklarımıza yaşanabilir bir dünya bırakmak için her ağacı ve her canı korumanın önemine dikkat çekti.











Başa dön tuşu