KıbrısManşet

Şahiner: Arıklı, suç işleyerek kurumu zarara sokuyor. Amacı kurumu batırmak

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Salahi Şahiner, Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı’nın ikinci bir AKSA yaratacağını söyledi ve Kurum Müdürü Gürcan Erdoğan’ın da o koltukta oturmasının doğru olmadığını belirtti

Şahiner: Şaibeli kokular geliyor

Özgür Gazete’den Mustafa Baflı’ya konuşan Şahiner, akaryakıt ihalelerinin iptali ve yasalara aykırı şekilde doğrudan alımlar yapılmasıyla ilgili durumu “Şaibeli kokular geliyor” ifadesiyle anlattı.

Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı’nın TPIC isimli şirkete akaryakıt alımında peşkeş sağladığını söyleyen Şahiner, “Bakan ve Yönetim Kurulu’yla ilgili teyit etmeye muhtaç çok ciddi iddialar var” dedi.

“Arıklı’nın amacı kurumu batırmak”

Şahiner, Arıklı’nın kâr yalanıyla görevini ihmal ettiğini söyledi. Şahiner, “Arıklı, suç işleyerek kurumu zarara sokuyor. Amacı kurumu batırmak” dedi.

Yeniden Doğuş Partisi’nin (YDP) iç sorunlarına işaret eden Şahiner, Arıklı’nın Kıb-Tek üzerinden sahte kahramanlık yaptığını belirtti.

“TPIC ihaleye girmek istemiyor, firmayı ikna ediyorlar”

Kıb-tek için yapılacak akaryakıt ihalesine TPIC’in girmek istemediğini, fakat Arıklı’nın firmayı ikna ettiğini anlatan Şahiner, Arıklı’nın ihalede taraf tuttuğunu kaydetti.

Bakanlar Kurulu’nun da doğrudan alımı onaylayarak suça ortak olduğunu belirten Şahiner, Kamu İhale Yasası’na aykırı şekilde toplam 50 milyon dolarlık alım yapıldığını hatırlattı.

“Tahlil sonuçları tek imza ile geliyor”

Daha önceki ihalede TPIC’in akaryakıt alacağı rafineri firmasından Merkezi İhale Komisyonu’na (MİK) yazı gönderildiğinin ve yazıda istenilen akaryakıt kalitesinin karşılanamayacağının ifade edildiğinin altını çizen Şahiner, buna rağmen Bakanlar Kurulu kararıyla doğrudan alım yapıldığını söyledi.

Akaryakıtın kalitesini belirlemek için tahlil yapıldığını hatırlatan Şahiner, “SGS firmasından tahlil sonuçlarının ulaştığı fakat tek imzayla geldi. Yetkili imzası değil, personel imzası. İlk kez böyle oldu” dedi.

“Arıklı yeni bir AKSA yaratacak”

Eltemtek isimli firmaya, santral ihalesinin şartnamesinin hazırlatıldığını hatırlatan Şahiner, yap-işlet modeliyle elektrik üretileceğini ve Kıb-Tek’e satılacağını anlattı.

Şahiner, Arıklı’nın yeni bir AKSA meydana getireceğini söyleyerek, bunun gerçekleşmesi halinde elektrik fiyatlarının tekrardan artacağını kaydetti.

Şahiner, yazılım ihalesi için de 1 milyon 150 bin dolarlık bir maliyet oluşturulduğunu belirterek, “Rüşvet ve şaibe kokuları geliyor. Birkaç yüz bin dolara olacak ihale için 1 milyon 150 bin dolar rayiç bedeli biçiliyor. Yandaş firmalara peşkeş çekileceği görünüyor. Dikkatlice okuyoruz, buna ciddi bir muhalefet edeceğiz. Arıklı en büyük soygunlara zemin hazırlıyor” dedi

“Kablo ile elektrik getirmek, elektrik fiyatlarını ucuzlatmaz”

Şahiner, her zaman tartışılan Türkiye’den kablo ile elektrik getirme konusuna da değindi ve “Kablo ile elektrik getirmek, elektrik fiyatlarını ucuzlatmaz” dedi.

Şahiner, gerekçe olarak ise Türkiye’deki elektrik fiyatlarının buradan daha pahalı olmasını gösterdi.

“Erdoğan’ın o koltukta oturması doğru değil”

Kıb-Tek’in tartışılan müdürü Gürcan Erdoğan’a hakkında da yorumda bulunan Şahiner, Erdoğan’ın Kıb-Tek müdürlüğü koltuğunda oturmasının doğru olmadığını belirtti.

Şahiner, sözlerini şöyle noktaladı:

“Bildiğim kadarıyla kabul edilmiş bir suç ve mahkeme süreci vardır. Emarelerin olduğu bir durumda Gürcan Erdoğan’ın orada oturması doğru değil”

Özel Röportaj/Mustafa Baflı











Başa dön tuşu