KıbrısManşet

Tunalı: Düşünebiliyor musunuz? Zammı bir müdür açıklıyor!

Demokrat Parti (DP) Genel Başkan Yardımcısı Tözün Tunalı, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (Kıb-tek) Müdürü Gürcan Erdoğan‘ı topa tuttu

Tunalı: Siyaset yapıyorsak dersimize çalışmamız lazım

Kıbrıs Tv‘de Elif Şen Çatal‘ın konuğu olan Tunalı, yapılıp yapılmayacağı tartışma konusu olan yüzde 30’luk elektrik zammı hakkında konuştu.

“Siyaset yapıyorsak dersimize çalışmamız lazım. Biz ne yapıyoruz? Zam yapıyoruz” diyen Tunalı, elektrik zammını Kurum Müdürü Gürcan Erdoğan’ın açıklamasını da eleştirdi.

“Zammı bir müdür açıklıyor”

Bir müdürün Bakanı da aşıp ‘Ben yüzde 30 zam öngörüyorum demesinin doğru olmadığını vurgulayan Tunalı, “Yöntem bu mudur?” diye sordu.

Tunalı, “Ondan sonra Sayın Bakan çıkıp diyor ki, ‘Yüzde 30 çoktur. Ya hu biz de çocuğuz bizi kandıracak. Yani yüzde 20 de anlaşalım mı? Bu mudur ? Dalga mı geçiyorlar insanlarla?” dedi.

“Ne verdin vatandaşa da yüzde20-30 alacaksın?”

Erdoğan ve Arıklı’nın yüzde 30 ya da yüzde 20 zammın ne anlama geldiğini bilmediklerini söyleyen Tunalı, burada şahsi çıkarların söz konusu  olduğunu belirtti.

Tunalı, “Ne verdin vatandaşa da yüzde20-30 alacaksın? Sizin şahsi çıkarlarınız söz konusu. Yıllardır şahsi çıkarlar yüzünden Kıb-tek kullanıldı. Yok özelleştirme yok bilmem ne, yok rumdan alınırdı yok AKSA’dan alınırdı gibi söylemler yapıldı” dedi.

“Siz talip oldunuz bu makamlara”

Kıb-tek ile ilgili tablonun açık şekilde göründüğünü belirten Tunalı, kurumda 17-18 günlük akaryakıtın kaldığını hatırlattı.

Tunalı, “Yakıt bitti bitiyor. Ben bunları duymak zorunda değilim. Siz talip oldunuz bu makamlara, iyi yönetin burasını, babanızın malı değildir!” ifadelerini kullandı.

“20 senedir sen Müdürsün burada. Bunların sorumlusu sensin”

Ekonomi ve Enerji eski Bakanı Hasan Taçoy‘un dönemini de eleştiren Tunalı, son olarak şunları kaydetti;

“Üyelerinize para dağıtmak için mi kullanıyorsunuz oraları? Burası halkın kurumudur! Korumakla mükellefiz. Elektrik kurumunda gidişat tehlikeli.

Sn. Hasan Taçoy döneminde protokol imzalandı, hani? Yatırım yapmadınız. 20 senedir sen Müdürsün burada arkadaş (Gürcan Erdoğanı kastediyor), neden bunların adımını atmadın? Neden Sn. Bakan’a ‘Biz bunların sözünü verdik yapmamız lazım’ demedin? Bunların sorumlusu sensin”

Haberleştiren: Özgür Gazete











Başa dön tuşu