KıbrısManşet

Ertuğruloğlu: Başçeri’nin her cümlesinin altına imzamı atarım

Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, eğitim sistemindeki sorunların, 1977’den bu yana 7’si tek başına olmak üzere tam 18 kere iktidara gelen partisi UBP’nin değil, muhalefetin suçu olduğunu savundu

Ertuğruloğlu: Başçeri’nin her cümlesinin altına imzamı atarım

Türk Ajansı Kıbrıs’a (TAK) açıklamalarda bulunan Ertuğruloğlu, TC Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri’nin, ‘Kıbrıs Türk Tarihi ve Öğretimi’ başlıklı panelde yaptığı konuşmaya yönelik yapılan açıklamalarla ilgili değerlendirmede bulundu.

Ertuğruloğlu, Büyükelçi’nin gerçekleri söylediğini savunarak, her cümlesinin altına da imzasını atacağını söyledi.

Ertuğruloğlu, “Büyükelçi gerçekleri vurguladı. Bu gerçeklerin ifade edilmesinden rahatsız olduğu anlaşılan kesimlerin, Sayın Büyükelçi’ye çok çirkin, seviyesiz ve haddini aşan ifadelerle saldırılmasını şiddetle kınıyorum” dedi.

18 kez iktidara geldiler ama eğitimdeki sıkıntılar muhalefetin suçuymuş!

Ertuğruloğlu eğitim sistemindeki sorunların, 1977’den bu yana 7’si tek başına olmak üzere tam 18 kere iktidara gelen partisi UBP’nin değil, muhalefetin suçu olduğunu savundu

Ertuğruloğlu, Kıbrıs’ın kuzeyindeki eğitim sisteminde, birilerinin kendi siyasi inanç ve çıkarları temelinde bir sistem hedefiyle hareket etmeleri sonucu bugünkü sorunların yaşandığını iddia etti.

Eğitim sisteminin bilim ve tarihi gerçekler temelinde oluşturulması gerektiğini belirten Ertuğruloğlu, “Bu sorunlara ve nedenlerine işaret eden Büyükelçi’nin, söz konusu ‘hakaretlere’ maruz bırakılması manidar. Saldıranlar, sorunların yaratıcısı ve sorumlularıdır” dedi.











Başa dön tuşu