KıbrısManşet

Amcaoğlu: 20 bin 500 kişilik eğitim ordusunu bütün olarak ele alıyoruz

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu, 2021-2022 döneminde yüz yüze eğitime başlanacağını söyleyerek, telafisi mümkün olan sıkıntıları aşmak amacında olduklarını belirtti

Amcaoğlu: Eğitimi siyasetten uzak tutun

Ada TV’de Haluk Doğandor’un sorularını yanıtlayan Amcaoğlu, vakaların sebebinin çocuklar ya da okullar olmadığını söyleyerek, eğitimin siyasetten uzak tutulması gerektiğini ifade etti.

Amcaoğlu, “Eğitimin kalitesi yakalayabilmek için aşılanma çok önemli. Telafisi mümkün olan sıkıntıları aşmak amacındayız. Lütfen siyaseti eğitimden uzak tutun diyoruz. Eğitimde de 1 saniye bile kaybetme lüksümüz yok. Eksiklerimiz olabilir ama neler yapabileceğimizi konuşup çözmeliyiz” dedi.

“Siyasi risk aldım, ‘öğretmenler aşılanmadan okullar açılmayacak’ dedim”

Pozitif vaka sayılarında yaşanan yükselişin, yetişkin insanların eseri olduğunu vurgulayan Amcaoğlu, hiçbir bulaşın kaynağının çocuklar ve okullar olmadığını söyledi.

Amcaoğlu 13-14 Eylül’de okulların kapısını açıp, öğrencileri öğretmenleriyle buluşturmak istediklerini ifade etti.

Amcaoğlu, “Eğitimcilerin yüzde 96’sı aşılandı. Geçtiğimiz yıl siyasi risk alarak aşıyı ön plana attım ve ‘kesinlikle öğretmenler aşılanmadan okullar açılmayacak’ dedim. Ben bunu söylediğimde ülkede aşı bile yoktu” dedi.

“20 bin 500 kişilik eğitim ordusunu bir bütün olarak ele alıyoruz”

Sağlık Bakanlığı’nın depolarında şu anda 150 bin Sinovac, 80 bin Astrazeneca, 10 bin de Biontech aşısı olduğunu söyleyen Amcaoğlu, Yüksek Öğrenim’de 3. dünya ülkelerinden gelecek olan 40 bin, TC’den de gelecek olan 35 bine yakın öğrencinin aşı eksikliklerinin tamamlanabileceğini belirtti.

Amcaoğlu, “20 bin 500 kişilik eğitim ordusunu bir bütün olarak ele alıyoruz. 5 bin 864 öğretmenimiz var ve yüzde 96’sı aşılandı. Bin 800 öğretmenimiz orta eğitimde görevli ve 50’si aşılanmamış. Toplamda 50’ye yakın öğretmenimiz var aşılanmayan” dedi.

“Çocukların aşılanmasıyla ilgili de Biontech aşılarına göre hareket edeceğiz”

Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) önerisiyle, çocuklara BionTech aşısının yapılacağını anlatan Amcaoğlu, Sağlık Bakanlığı’nın bu konuda çalıştığını belirtti.

Amcaoğlu, ”KKTC genelindeki 210 bin kişiye 2. doz aşıları yapıldı. Çocukların aşılanmasıyla ilgili de Biontech aşılarına göre hareket edeceğiz. 6 bin doz Johnson&Johnson aşısını da herhangi bir sıkıntı yaşanmaması açısından yaz okulundaki öğrencilere yaptık” ifadelerini kullandı.

Haberleştiren: Özgür Gazete











Başa dön tuşu