KıbrısManşet

Töre: Bizim zaten diplomatik pasaportumuz var

Aşırı milliyetçi kimliğiyle bilinen Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Zorlu Töre, eğitimdeki sıkıntıların öğretmenler sendikalarıyla ilgili olduğunu iddia ederek, gençlerin Kıbrıs Cumhuriyeti pasaportu almalarını da yadırgamadığını söyledi

Töre: Bizim zaten diplomatik pasaportumuz var

TV2020‘de Melis Günel‘in sorularını yanıtlayan Töre, Kıbrıs’ın kuzeyinde siyaset yapanların ‘Rum pasaportu’ olarak tanımladığı Kıbrıs Cumhuriyeti pasaportunun olmaması gerektiğini savundu.

Töre, “Ama gençlerin Rum pasaportu almasını yadırgamıyorum. Gençlerimizin AB pasaportu almak istemelerine saygı duyuyorum. Ama siyasilerin yani bizlerin almaması gerektiğini düşünüyorum. Bizim zaten diplomatik pasaportumuz var” dedi.

“Anme törenlerinde öğrencileri göremiyorum”

Ülkedeki eğitim sistemiyle ilgili de yorumda bulunan Töre, eğitimde yeterlilik ve törenlere katılımlarda yeterlilik olmadığını savundu.

Özellikle bazı köylerde bulunan lise var ortaokullardaki öğrendilerin anma etkinliklerine katılmadıklarını söyleyen Töre, bunları düzenleyecek olanların da Kaymakamlık ve okul müdürlükleri olduğunu belirtti.

Töre, bu konuda da şu yorumlarda bulundu;

“Şehitleri anma törenlerinde bazen hiçbir konuşma bile yapılmıyor. Ben bütün törenlere katılıyorum. Öğrencileri göremiyorum.

Ama öğretmen sendikaları ‘Ankara ne paranı ne memurunu istemiyoruz’ ilanlarının altına imza atıyor. Eğitimin ne durumda olduğunu varın siz anlayın”

Haberleştiren: Özgür Gazete











Başa dön tuşu