KıbrısManşet

Zaroğlu: Arıklı suç işliyor, yargılanacak!

Bağımsız Milletvekili Bertan Zaroğlu, Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı‘nın, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (Kıb-tek) ihaleleri konusunda suç işlediğini ve yargılanacağını söyledi

Zaroğlu: TPIC’den ihalesiz ve doğrudan alınan yakıt kalitesiz

SesKıbrıs‘ta Aytuğ Türkkan‘ın sorularını yanıtlayan Zaroğlu, ayrıldığı partisi Yeniden Doğuş Partisi‘nin (YDP) Genel Başkanı ve Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı’nın, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (Kıb-tek) politikalarına ateş püskürdü.

Teknecik Elektrik Santrali‘nin bacasından çıkan ve son dönemde hem bölge halkını hem de tüm ülkeyi rahatsız eden kara dumanlarla ilgili konuşan Zaroğlu, Kıb-tek’e TPIC‘den ihalesiz ve doğrudan alınan yakıtın kalitesiz ya da limit üstü içerikte olduğunu söyledi.

“Demek ki kötü yakıtı bize kakaladılar”

TPIC’ın, santralin bacalarından siyah duman çıkaran yakıt için verdiği fiyatla, son akaryakıt ihalesinde verdiği fiyatlar arasında ciddi fark olduğunu hatırlatan Zaroğlu, bunun nasıl oluştuğunu sordu.

Zaroğlu, “TPIC’in tekliflerinde bu fiyat farkı nasıl oluştu? Demek ki kötü yakıtı bize kakaladılar. Kıb-tek Yönetim Kurulu Başkanı Turan Büyükyılmaz da akaryakıtın bu kara dumanları çıkardığını kabul etti” dedi.

“‘Eğer bunları yerle bir etmezsem adam değilim’ demedin mi?”

Halkın kandırıldığını söyleyen Zaroğlu, Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Salahi Şahiner üzerinden de herkesin vurgunculukla suçlandığını belirtti.

Zaroğlu, “Kurumun önünden geçen herkes vurgunculukla suçlanıyor. Ama kuyruk sıkışınca, paçalar tutuşunca vurgunculukla, hırsızlıkla suçladığı, ‘Eğer bunları yerle bir etmezsem adam değilim’ dediği firmalara yalvar yakar yakıt getirtiyor” ifadelerini kullandı.

“Arıklı suç işliyor, yargılanacak”

Bakan Arıklı’yı kastederek şunları söyledi;

“Şimdi bu işten ne kadar pay aldın demez mi adama? Pazarlık payını yükseltmek için bunları yaptın demezler mi? Vurguncuların sözcüsü dediğin gencecik bir adama iftira attın demezler mi?

Mücadele veren Salahi Şahiner’e iftira attın demezler mi? Bu insanlara iftira atıp, vurguncu dediğin firmalarla kucak kucağa yol yürüyorsun demezler mi?”

Erhan Arıklı’nın suç işlediğini ve yargılanacağını söyleyen Zaroğlu, 20 gün önce alınmayan yakıtın aynı kişiden 20 gün sonra 1 Dolar daha pahalıya alınacağını anlattı.

“Bu ne TPIC aşkıdır?”

TPIC’ın sahte belge vermesinden dolayı iptal edilen son ihaleyi hatırlatan Zaroğlu, Arıklı’nın o dönem ihaleyi kazanan firma olarak TPIC’ı ilan ettiğini söyledi.

Zaroğlu, “Bu ne TPIC aşkıdır? Buna beceriksizlik acemilik demezler mi? Para mı yediler acaba demezler mi 32.45 Dolar teklif veren firmaya ihaleyi vermedin, bugün o firmanın fiyatı 33.38 Dolar’a geldi. Yani fiyat 1 Dolar arttı. 220.000 tonx1 Dolar=220,000 Dolar kurumu zarara uğrattılar” dedi.

Haberleştiren: Özgür Gazete











Başa dön tuşu