KıbrısManşet

Serdaroğlu: Birlik ve beraberlik istiyorlardı, biz de birleştik! Şimdi hükümet düşünsün

Hür İşçi Sendikaları Federasyonu (Hür-iş) Başkan Vekili Ahmet Serdaroğlu, Asgari Ücret Tespit Komisyonu‘nda kıvrak bir hamle yaparak, işçi ve işvereni hükümete karşı birleştirdi

Serdaroğlu’ndan beklenmeyen hamle

Asgari Ücret Saptama Komisyonu’nun bugün gerçekleşen 2 toplantısı sonuçsuz kaldı ama son toplantıda Hür-İş Başkan Vekili Serdaroğlu, beklenmeyen bir hamle ile hükümeti adeta köşeye sıkıştırdı.

İşçi tarafı olarak masada bulunan Serdaroğlu’nun, hükümet tarafının masaya koyduğu yüzde 11’lik artış tefkilini reddetmesi üzerine, hükümeti temsil eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Erman Yaylalı, ‘Bir kuruş fazla vermeyeceğini’ belirtti.

Serdaroğlu’ndan bu çıkış üzerine beklenmeyen bir hamle geldi.

TARİHTE İLK: İşveren ve işçi hükümete karşı birleşti!

Serdaroğlu, bu ay sonu biteceği söylenen işverene yüzde 11’lik prim desteğini hatırlatarak, işveren tarafına karşılıklı destek önerisi sundu.

Buna göre işçi tarafı, yüzde 11’lik prim desteğinin yıl sonuna kadar uzatılması konusunda işverenin yanında olacak, işveren de asgari ücrete yüzde 12’nin üzerinde bir artış yapılması konusunda destek verecek.

İşveren tarafı, Serdaroğlu’nun bu teklifine sıcak baktı ve hükümeti temsil eden Müsteşar Yaylalı’ya bu görüş hükümete iletilmek üzere bildirildi.

Böylece tarihte ilke kez, asgari ücret masasında işçi ve işveren hükümete karşı birleşmiş oldu.

Serdaroğlu: Bu bizim özlediğimiz bir tabloydu

Konuyla ilgili Özgür Gazete‘ye konuşan Serdaroğlu, şunları söyledi;

Hükümet birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz zamanlardayız diyordu. İşte şimdi işçi ve işveren bunun en büyük örneğini göstererek, karşılıklı sorularına destek olmak amacıyla birleşti.

Bu bizim özlediğimiz bir tabloydu. Toplantı Çarşamba gününe ertelendi. Hükümet o zamana kadar düşünüp taşınsın

Özgür Gazete/Özel Haber











Başa dön tuşu