KıbrısKORONAVİRÜSManşet

Kıbrıslıtürkler, dijital ortamdan başvuru yapılabilecek

Kıbrıs Cumhuriyeti, Kıbrıslıtürklerin Avrupa dijital aşı sertifikası almalarına olanak sağlayacak prosedürün tamamlandığını açıkladı.

Dijital ortamdan başvuru yapılabilecek

Yazılı bir açıklama yapan Hükümet Sözcüsü Yardımcısı Niovi Parisinou, hükümetin aşılı olan Kıbrıslıtürklerin Avrupa Dijital Sertifikası alma sorunlarını gidermek ve gerekmesi halinde seyahatlerini kolaylaştırmak amacıyla Kıbrıslıtürkler için bir e-post hesabı oluşturulmasına ve sertifika için bir elektronik standart formunu aşılarıyla ilgili bilgiyle doldurup başvuru yapabilmelerine karar verdiğini duyurdu.

E-posta yoluyla bilgi verilecek

Gerekli kontrollerden sonra bilgilerin otomatik olarak EUDCC çıkarılması için gönderileceğini, başvuru sahiplerinin sertifikalarını nasıl alacakları konusunda e-posta yoluyla bilgi verileceğini belirten Bayan Parisinou, bu çözümün 31 Ağustos 2021’e kadar başka çözüm seçenekleri değerlendirilene kadar geçerli olacağını söyledi.

Prosedür, sadece seyahat edeceklere yardımcı olmayı amaçlıyor

Niovi Parisinou, söz konusu prosedürün sadece gelecek günlerde seyahat edeceklere yardımcı olmayı amaçladığını, başvuru sahiplerinin seyahat edecek ilgili kişinin biletinin görüntüsünü, gerekli kimlik belgeleriyle aşı kartını ekleyip göndermeleri gerektiğini belirtti.

Sözcü Yardımcısı, salı günü teknik çalışma tamamlandıktan sonra prosedürü izah eden yeni bir duyuru yapılacağını, konuyla ilgili İki Toplumlu Sağlık Komitesi’yle koordinasyonun devam ettiğini kaydetti.











Başa dön tuşu