KıbrısManşet

İçinde ne olduğu bilinmeyen 40 yakıt tankeri bugün adaya geliyor

Ülkenin günlerdir dönüşümlü elektriksiz kalmasına neden olan Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı ve Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’na (Kıb-tek) atadığı Yönetim Kurulu, şimdi de analizleri yapılmadan 40 tanker yakıt alıyor, ayrıca yakıtı getirenlerden de PCR ve aşı kartı istenmeyecek

80 kara tankeri gemiyle geliyor

TPIC‘den yakıt alma ısrarını sonucu olarak ülkeyi günlerdir elektriksiz bırakan Bakan Arıklı ve Kıb’tek Yönetim Kurulu, yakıtı bulan ama gemiyi bulamayan TPIC için çare üretti.

TC Enerji Bakanı‘nın yardımıyla Hatay Dörtyol‘da bulunan yakıtı, 80 kara tankerin yüklendi, tankerler de gemiye yüklenerek yola çıktı.

Numune alınamayacak! Ne soluyacağımıza belli değil!

TPIC’den doğrudan alınan 40 tanker yakıt, bugün saat 16.00’da ‘Deep Karpaz‘ isimli Akgünler Denizcilik’e ait gemi ile Girne Limanı’na geliyor. Diğer 40 tanker ise yarın gelecek.

Özgür Gazete’nin edindiği bilgilere göre, acil ihtiyaç dolayısıyla 40 ayrı tankerden yakıt numunesi alınamayacak ve direk Kıb-tek depolarına boşaltılacak.

Personelden PCR da istenmeyecek!

Ayrıca gazetemizin edindiği bir diğer bilgiye göre, yakıtı getirecek personelden de vakit kaybı yaşanmaması adına PCR istenmeyeceği ve karantina kurallarını uygulanmaması için Bakan Arıklı Sağlık Bakanlığı’ndan izin istedi.

Bakanlığın duruma onay verdiği öğrenildi.

Özgür Gazete/Özel Haber











Başa dön tuşu