KıbrısManşet

Heykele Hayır Platformu: Bütçe, Asya bebeğin yaşatılması için kullanılsa daha doğru olur

Heykele Hayır Platformu yaptığı açıklamada, Girne Dağları‘nın kuzey yamaçlarındaki tepelere heykel yapılmasına da peşkeş çekilerek betonlaştırılmasına da müsaade etmeyeceklerini vurguladı

Heykele Hayır Platformu: Bütçe Asya bebeğin yaşatılması için kullanılmalıdır

Platform yaptığı yazılı açıklamada, son günlerde Girne Dağları’nın kuzey yamaçlarındaki en önemli doğal alanlardan birisi olan ormanlık bir alanın Güvenlik Kuvvetleri Personeli Kooperatifi’ne kiralanmasının toplumda büyük bir öfkeye neden olduğunu belirtti.

Açıklamanın devamında platform, aynı bölgede heykel yapılmasına da peşkeş çekilerek betonlaştırılmasına da müsaade etmeyeceklerini söyledi.

Platform açıklamasının sonunda, “ARUCAD sahibi Erbil Arkın’ın hayalindeki ‘asil köylü’ için ayırdığı bütçeyi SMS tip 1 hastalığı ile mücadele eden Asya Polatlı’nın yaşatılması için harcamasının en doğru hareket olacağını düşündüğümüzü de belirtmek isteriz” ifadelerini kullandı.

Heykele Hayır Platformu’nun yaptığı yazılı açıklamanın tam metni şu şekilde: 

Son günlerde yine Girne Dağları’nın kuzey yamaçlarındaki en önemli doğal alanlardan birisi olan ormanlık bir alanın Güvenlik Kuvvetleri Personeli Kooperatifi’ne kiralanması ve bölgede çok ciddi tahribat yaratılası toplumun genelinde büyük bir öfkeye neden olmuştur.

Başta çevre örgütlerimiz olmak üzere, duyarlı vatandaşlar ve gönüllü hukukçuların uğraşları sonucu konu mahkemeye taşınmış ve yürütmenin durdurulması yönünde karar üretilmiş ve sonuçta inşaat faaliyetleri durdurulmuştur.

Bu son olay bir kez daha iyice betonlaşan Girne’nin artık dağlarına da kimi çevreler tarafından göz dikildiğini ispatlar niteliktedir. Bu noktadan hareketle, gerek Güven-Yapı’ya kiralanan 74 dönümlük arazi, gerekse ARUCAD tarafından heykel yapılması planlanan 174 dönümlük arazinin yeşil alan olarak kalmalıdır.

Bilinmelidir ki, bizler Girne Dağlarının kuzey yamaçlarındaki tepelere heykel yapılmasına da peşkeş çekilerek betonlaştırılmasına da müsaade etmeyeceğiz. Bağımsız mahkemelerimiz tarafından geçit verilmeyen bu son betonlaşma hamlesinin heykelin yaratıcıları tarafından da dikkate alınması ve orman arazi olarak tescil edilmiş bir bölgeye heykel yapılması girişiminin de aynı duvara toslayacağı unutulmamalıdır.

Bu vesile ile ARUCAD ve projenin yaratıcı Erbil Arkın’a tekrardan bu ‘‘toplumsal yıkım projesinden vazgeçmesi çağrısında bulunuyoruz. Bununla birlikte, Erbil Arkın’ın hayalindeki ‘‘asil köylü’’ için ayırdığı bütçeyi SMS tip 1 hastalığı ile mücadele eden Asya Polatlı’nın yaşatılması için harcamasının en doğru hareket olacağını düşündüğümüzü de belirtmek isteriz. Böyle bir heykel projesi yerine, Asya’nın yaşamasına sebep olarak bizim ve tüm toplumun kalbinde ölümsüz olacağı ise tartışılmaz bir gerçekliktir.











Başa dön tuşu