KıbrısManşet

Sorakın: 2 ayda oluşacak hasar toplumu daha da geriye taşıyacak

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Sekreteri Erdoğan Sorakın, Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Genel Sekreteri Enver Öztürk’ün açıklamalarını değerlendirdi; 2 ay sonra değil, ölü doğan hükümetin bir an önce istifa etmesi gerektiğini vurguladı

Sorakın: Hükümet, bazı çevreleri memnun etmek için kuruldu

Özgür Gazete’ye konuşan Sorakın, Öztürk’ün ekim ayını işaret etmesine değinerek, 2 ay beklenilmemesi gerektiğini söyledi. Hükümetin ölü doğduğunu ve iş yapmak için değil, birilerini memnun etmek için kurulduğunun altını çizen Sorakın, bir an evvel UBP-DP-YDP azınlık hükümetinin istifa etmesi gerektiğini vurguladı.

“Bütün kurumlara peşkeş çekildi”

Hükümetin kurulduğu günden bu yana bütün kurumları peşkeş çektiğini, politikaları ile alım gücünü gerilettiğini, Anayasa ve hukuka aykırı birçok iş yaptığını, sosyal adalet kavramını tamamen ortadan kaldırıldığını, birçok işin ihalesiz yapıldığını, sekiz ayda yakıt ihalesini bile yapamadığına işaret eden Sorakın, hükümetin 2 ay daha devam etmesi durumunda toplumda daha büyük hasarlar oluşturacağını, Kıbrıs Türk halkını daha da itibarsızlaştıracağını ifade etti.

Son olarak, Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği, Taşeronlar Birliği ve Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası’nın hükümete ciddi eleştirilerde bulunduğunu hatırlatan Sorakın, hükümetin yaşamın her alanında kaos yarattığını vurguladı.

“Hükümeti istifaya davet ediyoruz”

Sivil toplum örgütlerinin, sosyal devlet anlayışına ve hukukun üstünlüğüne inanan bir hükümetin yönetime gelmesini talep ettiklerini dile getiren Sorakın, azınlık hükümetinin halka verebileceği bir şey olmadığını vurgulayarak, azınlık hükümetini istifaya davet etti.

Özel Haber/Özgür Gazete











Başa dön tuşu