KıbrısManşet

“Devlete 2 yıllık peşin kira, Girne Belediyesi’ne de tüm vergileri ödedik”

Güven Yapı Kooperatifi‘ne Girne’de verilen arazinin kiralama kararının iptal edilmesi ve inşaatın durdurulması sonrası, proje için kişi başı 36 bin Stg ödeyen ailelerin zararı tartışma konusu oldu

Proje için 3 milyon 780 bin Stg ödediler

Çevre örgütlerinin eylemleri, muhalefetin tepkisi ve toplum baskısı sonucu, asker ailelerinin kurduğu Güven Yapı Kooperatifi’ne 2017 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla kiralanan Girne’deki ormanlık arazinin kiralama kararı iptal edilmişti.

Ancak arazi üzerinde inşaatına başlanan ve iptal kararından sonra Girne Belediyesi tarafından mühürlenen 105 havuzlu villanın yapılacağı proje için asker ailelerinin kişi başı karkas bitene kadarki masraf olarak 36 bin Stg ödediği (Toplamda 3 milyon 780 bin pound) ortaya çıktı.

“Tüm izinler alındı, devlete 2 yıllık peşin kira ödendi”

Gazetemize ulaşan asker aileleri, Bakanlar Kurulu’nun aldığı iptal kararıyla mağdur olduklarını, halbuki her şeyin yasalara uygun şekilde ilerlediğini iddia etti.

Tüm izinlerin alındığını, devlete 2 yıllık peşin kira ile birlikte belediyeye de tüm vergilerin ödendiğini belirten aileler, sonrasında da ihale sürecinin başladığını anlattı.

“Belediyeye kesilen her ağaç için para ödendik”

İhale sürecinin Resmi Gazete’de yayınlandığını ve Kofalı İnsaat’ın ihaleyi kazanarak ilgili arazide çalışmaya başladığını ifade eden aileler, bölgedeki kesilen ağaçlar için de belediyeye ödeme yapıldığını ileri sürdü.

Kesilecek her ağaç başına ve aynı miktarda başka bir yere ağaç ekilmesi için Girne Belediyesi’ne para ödendiğini söyleyen aileler, Bakanlar Kurulu’nun kendilerini bir anda ortada bıraktığını savundu.

Özgür Gazete/Özel Haber











Başa dön tuşu