KıbrısManşet

Kıdrışlıoğlu, hemşire istihdamı konusunda bilgilendirme yaptı

Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen) Genel Sekreteri Özgür Kıdrışlıoğlu, hemşire istihdamı konusunda bilgilendirme yaptı

Kıdrışlıoğlu: Oğuz ile puan değişikliğinden etkilenen kişilerin istihdamı konusunda mutabakata varıldı

Sosyal medya hesabında paylaşım yapan Kıdrışlıoğlu, Maliye Bakanı Dursun Oğuz ile  KHK tarafından yapılan sınavda puan değişikliğinden kaynaklı etkilenen kişilerin istihdamı konusunda karşılıklı mutabakata varıldığını söyleyerek, “Personel Dairesi ile de telefoniyen yaptığımız görüşmede bunu tamamen ret etmeyeceklerini bu konu üzerinde çalışma yapacaklarını bildirmişlerdir” dedi.

Kıdrışlıoğlu’nun açıklaması şu şekilde:

Hemşire istihdamı konusunda Bilgilendirme:
Pandemi nedeniyle vaka sayılarının aşırı derecede artmasından dolayı hastanelerde personel sayısının yetersizliği hissedilmeye başlamış ve hatta personel de aşırı yorgunluktan, izinlerine zamanında çıkamamaktan bitme noktasına gelmiştir.

Sorunları tartışmak, çözüm üretmek adına bakanlık yetkilileri, sendikalar, başhemşireler bir araya gelerek toplantı yapmıştır. Ancak personel yetersizliği hat safhadayken pek de çözüm bulabilmek mümkün olmamıştır.

Bunun üzerine Maliye Bakanı Sn Dursun Oğuz ile uzun bir görüşme yapılmış ve detayları ile sorunlar aktarılmıştır. Görevlendirme ve yer değişikliği ile bu sürecin aşılamayacağı, tek çözümün istihdam olduğu, gerekirse başka yerlerden kısılarak sağlığa acil takviye yapılması gerektiği anlatılmıştır.

Sonuç olarak Sn Dursun Oğuz ile şimdilik en azından KHK tarafından yapılan sınavda puan değişikliğinden kaynaklı etkilenen kişilerin istihdamı konusunda karşılıklı mutabakata varılmıştır.

Personel Dairesi ile de telefoniyen yaptığımız görüşmede bunu tamamen ret etmeyeceklerini bu konu üzerinde çalışma yapacaklarını bildirmişlerdir.











Başa dön tuşu