KıbrısManşet

Karel’in ailesinden gazetecilere tepki

Karel Taşkentli’nin ailesi, Karel’in cenazesinde basın mensuplarının saygı göstermemesine sitem etti, gazeteciler ailenin acısını, reytinge kurban etti

Bu mu insanların acılarına saygı?

Tabutta kapanıp ağladıkları sırada basın mensuplarının görüntü aldığını söyleyen aile, basına bu görüntüleri kullanmamalarını söylemesine rağmen basının buna saygı göstermeyip kullanmasına tepki gösterdi.

Aile, “İnsanların acıları üzerinden tamamen tiraj, takipçi sayısı ve beğeni sayısını artırmak uğruna duygu simsarlığı yapılmaz, duyguları sömürme üzerinden bu iş yapılmaz, yapılırsa da adı gazetecilik olmaz. Bu mu anlayış?” dedi.

Açıklama şu şekilde:

Dün can parçamız Karelimizi ciğerimiz yana yana defnettik. Camideki cenaze namazı öncesinde basın mensupları oradaydı ve yine “basın mensupları” oradaydı. İkinci ifadeyi özellikle tırnak içinde verdim. Çünkü bu kişiler kendilerine bu ismi vermişler ama uzaktan yakından basın mensupluğuyla alakaları yok. Basın etiği , ahlak, edep bir yana insanlık ve empatiden çok uzaklar.

Kız kardeşimin ve Eniştemin, Karelimizin tabutuna kapanıp ağladıkları esnada karşıdan görüntü aldıklarını gördüm. Yanlarına gidip o görüntüleri kullanmamaları için yalvardım. Bana merak etmememi söylediler.

Ben de bunun üzerine genel çekim bir fotoğraf ile haberi servis edeceklerini sandım. Ancak yanılmışım. Bugün GIYNIK gazetesi, YENİ DÜZEN GAZETESİ, GÜNDEM KIBRIS başta olmak üzere haber sitelerinin sosyal medya sayfasına yakınlarımın verdiği bilgi üzerine girdim ve tam olarak kullanılmaması için yalvardığım resmin kullanıldığını gördüm.

Bana yapmayacaklarına dair söz vermelerine rağmen!
Olay haber değeri taşıyor olabilir,bunu kamuoyuna aktarma misyonunuz da olabilir. Kabul ama bu kadar empati yoksunu bir şekilde,insanların acılarını görmezden gelerek bu iş yapılır mı?

Yapılmamalı. İnsanların acıları üzerinden tamamen tiraj,takipçi sayısı ve beğeni sayısını artırmak uğruna duygu simsarlığı yapılmaz,
duyguları sömürme üzerinden bu iş yapılmaz,yapılırsa da adı GAZETECİLİK OLMAZ. Bu mu anlayış?

Bu mu insanların acılarına saygı?
Bu mu edep ahlak?
Yakınlarının kullanılması için izin vermediği bir resmi kullanmak böyle bir durumda hangi gazetecilik kuralıyla izah edilir?

Bırakın insanların acıları üzerinden nemalanmayı!
Milletin acısı üzerine sofra kurup oturmayın!

Ayıptır!
GIYNIK,
YENİ DÜZEN,

GÜNDEM KIBRIS VE DİĞERLERİ!
biz yargıya başvurup ara emri talep etmeden önce iznimiz dışında mahremiyetimize,acımıza saygısızlık ederek servis ettiğiniz resmi kaldırmak için 48 saatiniz var.

#basınetiği#yanlıhaber#duygusömürüsü#











Başa dön tuşu