KıbrısManşet

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı: Başbakanlık’ta bir kriz merkezi oluşturuldu

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı, Suriye kaynaklı petrol sızıntısının Kıbrıs’ın Karpaz kıyısına doğru ilerlemesi üzerine, Kıyı Emniyeti gemisinin bariyerlerle birlikte yarın sabah olay yerinde olacağını açıkladı

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı: Başbakanlık’ta bir kriz merkezi oluşturuldu

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Suriye’de başlayan ve adanın kıyılarına doğru ilerleyen petrol sızıntısı nedeniyle Kıyı Emniyeti gemisinin bariyerlerle birlikte yarın sabah olay yerinde olacağı belirtildi.

Açıklamanın devamında konuyla ilgili, “Kurumlarımızla birlikte hazır olma adına Başbakanlık’ta bir kriz merkezi oluşturuldu” ifadelerine ver verildi

Bakanlıktan yapılan açıklamanın tam metni şu şekilde: 

“Suriye’de başlayan ve kıyılarımıza doğru ilerleyen petrol sızıntısı nedeniyle tüm kurumlarımızla birlikte alarmdayız. Kıyı Emniyeti gemimiz bariyerlerle birlikte yarın sabah olay yerinde olacaktır.

Türkiye Cumhuriyeti ile temas halindeyiz. Bu çerçevede Mersin, İskenderun, Botaş ve Taşucu Liman başkanlıkları bölgesinde bulunan yetkilendirilmiş acil müdahale firmalarının deniz araçları ve kirliliğe müdahale ekipmanları, deniz bariyeri, sıyırıcı, portatif depolama tankları hazır hale getirilmiş olup, bu unsurlardan 2 deniz aracı halihazırda Adana Ceyhan’dan uzman personel ve gerekli müdahale ekipmanı ile hareket etmiştir.

Ciddi bir mücadele süreci bizi bekliyor. Kurumlarımızla birlikte hazır olma adına Başbakanlıkta bir kriz merkezi oluşturuldu.

Kıyı Emniyet, olaya müdahale için hazır. İlk etapta tespitimiz yarın sabah itibarı ile güçlü bir mücadele bizi bekliyor. Hazırız. Hem kendi gücümüz ve uzmanlarımız hem de Türkiye’den gelen heyetle birlikte beklenmedik felaketin en az hasarla kıyılarımızdan uzaklaşması için mücadele edeceğiz.

Halkımızda oluşan ciddi endişenin farkındayız.
Teyakkuz halindeyiz ve gerekenin yapılması için Başbakanlıkta oluşan kriz masası etrafında hareket planı belirleniyor.

Hızlı ve etkili bir müdahale için Türkiye yetkilileri ile birlikte tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz.

Dışişleri Bakanlığı yetkilileri de bizlerle temas içerisinde. Gerekli görülmesi halinde, BM, AB ve Güney Kıbrıs ile temasa geçilecektir. Kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceğiz”











Başa dön tuşu