KıbrısManşet

Taşkent Doğa Parkı ile Humboldt Üniversitesi işbirliği içinde

Taşkent Doğa Parkı, Karpaz sahillerindeki deniz kaplumbağalarının korunması ve araştırılmasına yönelik çalışmaların bu yıl Çevre Koruma Dairesi izni ile Taşkent Doğa Parkı tarafından Humboldt Üniversitesi gönüllülerinin de katılımı ve işbirliği ile yapıldığını duyurarak, 600 yuvanın yerinin tespit edildiğini belirtti

Taşkent Doğa Parkı: Yuvalar tellendi

Yapılan açıklamada,  Mayıs ayı itibarı ile başlayan çalışmalarda önce dişi kaplumbağaların yuvalaması takip edilerek yuvalar köpeklere ve tilkilere karşı tellendiği kaydedildi. 

Su altında kalma riski olan alanlardaki yuvaların yavruların güvenli şekilde çıkabileceği bölgelere aktarıldığının ifade edildiği açıklamada,  yaklaşık 600 yuvanın yerlerinin tespit edildiği, tellendiği ve biyometrik veriler elde etmek üzere ölçümlerin de kaydedildiği belirtildi.

“Kurallara dikkat edildi”

Açıklamada, insanların plaj olarak kullandığı üreme alanlarında ise şezlong, şemsiye kullanımı, araç girişi, gece pikniği ve kamp gibi faaliyetlerin belli kurallar çerçevesinde yapılmasına dikkat edildiği de aktarıldı.

Temmuz ayı sonuna doğru yuvalardan yavru çıkışlarının başladığının hatırlatıldığı açıklamada, bu çıkışların kontrol edilerek yavruların güvenli şekilde denize ulaşmasının sağlandığı da belirtildi.

“Çıkış yapılan her yuva açılarak başarılı çıkış oranları hesaplanmıştır” denilen açıklamada, “Eylül ayı sonuna kadar devam edecek olan çalışmalarda doktora öğrencilerinin yanında yerli ve yabancı üniversite öğrencileri görev almıştır” ifadesi kullanıldı. 











Başa dön tuşu