KıbrısManşet

Bengihan: Hükümet bu sefaletten gocunmuyor

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Güven Bengihan, ülkedeki açlık sınırının 4 bin 466 TL, asgari ücretin ise 3 bin 828 TL olduğunun altını çizerek, asgari ücretin şu an 330 sterlin civarında olduğunu söyledi

Bengihan: Böyle vurdum duymazlık olmaz

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde açıklamaya yaparak, asgari ücretin hala belirlenememesine tepki gösteren Bengihan, Şubat ayından bugüne kadar yapılan zamların asgari ücretliyi inim inim inlettiğini ifade etti.  Bengihan, hükümetin bu sefaletten hiç gocunmamasına isyan ederek “böyle vurdum duymazlık olmaz” dedi.

Asgari ücretin döviz bazında 330 sterlin civarında inip çıktığını belirten Bengihan, sadece dövizde bile asgari ücretlinin 50 sterlin kaybı olduğunu söyledi.

“Hükümet bu sefaletten gocunmuyor”

Asgari ücretlinin hükümet tarafından sefalet içinde yaşamaya mahkum bırakıldığını ve hükümet edenlerin bu sefaletten hiç gocunmadığını ifade eden Bengihan, hükümetin ülkeyi bir felakete sürüklediğini ve Bakanlar Kurulu tarafından alınan kararların halkı daha kötü koşullara düşürdüğünü açıkladı.

“Hükümetin en büyük ayıbı asgari ücreti belirlememektir”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Koral Çağman’ın,  2 aydır Asgari Ücret Saptama komisyonunu topladığını ama karar üretemeyip bir sonraki toplantıya işaret eden Bengihan, “Hükümetin en büyük ayıbı asgari ücreti belirlememektir. Sendikamız bilimsel çalışıyor ve bu rakamları da devletin resmi kurumlarından alıyor. Asgari ücretli 4 bin 466 TL ile kira mı ödeyecek evine ekmek mi götürecek” dedi.

“Bu ülkenin en zenginleri ülkenin kaymağını yiyor”

Bengihan, özel sektörde de örgütlenmek istediklerini belirterek, “Ülkenin en zenginleri çalışanlarına daha az maaş verip daha fazla çalıştırarak bu ülkenin kaymağını yiyor, özel sektörde sendikalaşma da istemiyor. Devlet ve devleti şu an yürüten hükümetin emekten ve emekçiden yana anlayışı yok” dedi.

“Özel sektörle dalga geçiyorlar”

Hükümetin, asgari ücreti belirlemeden atamalara devam ettiğini ve özel sektörle dalga geçmeye devam ettiğini belirten Bengihan, “Hükümet cevizcinin çuvalından oynuyor. Öğretmenlerin hazırlığı ödeneği asgari ücrete göre belirlenir, hükümet şuan okulların açılmasını bekliyor” dedi.











Başa dön tuşu