KıbrısManşet

Aşıkoğlu ve Erdoğan’ın başlattığı işi Bakan Arıklı bitirdi!

Hukuk, yasa, tüzük tanımayan Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı, Yenilenebilir Enerji Kaynakları Kurulu’nu (YEK) by-pass ederek, Concorde Otel’in ‘off grid’ güneş enerji sistemi iznini ‘on-grid’e çevirdi

Skandal üstüne skandal!

Ekonomi ve Enerji Bakanlığı Müsteşarı Şahap Aşıkoğlu, geçtiğimiz Nisan ayında Bafra’daki Concorde Otel’e geçtiğimiz YEK Kurulu’nu by-pass ederek usulsüzce off-grid güneş enerjisi kurulum izni vermişti.

Gazetemiz, o dönem bu iznin Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (Kıb-tek) Müdürü Gürcan Erdoğan tarafından, ileride ‘on-grid’e çevrilmesi vaadiyle verildiği iddialarını da gazetemiz gündeme getirmişti.

ozgur_gazete_kibris_concorde_gunes_enerjisi

Aşıkoğlu usulsüz iş yaptığını kabul etmiş, ardından da Erdoğan’la birlikte gazetemize dava açmıştı.

Dava açılmıştı: Sistemin kurulacağı arazi orman arazisi

Haziran ayında ise sistemin kurulması için otele verilen arazinin orman arazisi olduğu anlaşılmış, Şehir Plancıları Odası, Yeşil Barış Hareketi Başkanı Feriha Tel’in de desteğiyle durumu yargıya taşımıştı.

O davanın ara emri de bugün görüşülecek. Ama tesadüfe bakın ki, tam davanın görüşülmesinden bir gün önce ‘on-grid’ izin çıkmış oldu.

Bakan Arıklı işi tamamladı, izin ‘on-gird’e çevrildi

Bakan Arıklı, YEK Kurulu’nu tamamen by-pass ederek skandal bir karara imza attı. Arıklı tek başına ve 1 paragraflık yazı ile ‘off-grid’ izni bir günde ‘on-grid’e çevirdi.

Aşıkoğlu’nun usulsüzce başladığı işi Bakan Arıklı yasa dışı olarak bitirmiş oldu.

Ali Cengiz oyunu

Karara Kıb-tek’ten Erdoğan dahil kimse imza atmak istemeyince de yine bir Ali Cengiz oyununa başvuruldu.
Karar, emekliliğine 1 ay kalan Kıb-tek Müdür Muavini Hasan Akyiğit tarafından imzalandı.

İmzanın ardından Akyiğit’in geri göreve (Koordinasyon Kurulu) alınmasına karar verildi. Akyiğit 1 ay sonra emekli olunca, ortada suçlu da kalmayacağı hesaplandı.

Hükümet ortakları izliyor, pazarlıklar yapılıyor

Ekonomi ve Enerji Bakanlığı ve Kıb-tek’te yaşanan bu yasadışı kararlar ayyuka çıktığı halde, hükümet ortakları Ulusal Birlik Partisi (UBP) ve Demokrat Parti de (DP) olanları sadece izlemeye devam ediyor.

Son gelen bilgilere göre de geçtiğimiz aylarda Arıklı’nın görevden aldığı Kıb-tek müdürü muavinlerinden Dalman Aydın, Başbakan Ersan Saner‘in talebi üzerine tekrar göreve getirilecek.

Özgür Gazete/Özel Haber











Başa dön tuşu