KıbrısManşet

SKANDAL! Yakıtın limit değerleri kötü çıktı, bakın nasıl formül bulundu!

Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı‘ya bağlı Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (Kıb-tek) Yönetim Kurulu‘nun skandal kararlarına bir yenisinin daha ekleneceği iddiası ortalığı karıştırdı

Yine kalitesiz yakıt mı alınacak?

Özgür Gazete‘nin elde ettiği kulis bilgilerine göre Kıb-tek Yönetim Kurulu skandal bir karara imza atmaya hazırlanıyor.

Bakan Arıklı’nın müdahaleleriyle 9 aydır tek bir akaryakıt ihalesinin sonuçlanmamasından dolayı, sürekli doğrudan ve ihalesiz olarak TPIC‘den alınan kalitesiz akaryakıtlara bir yenisi daha mı eklenecek?

Skandal iddia: Önce AKSA’ya sonra Kıb-tek’e

Yüksek İdare Mahkemesi‘nin (YİM) daha önce doğrudan alınan kalitesizyakıtlarla ilgili geçtiğimiz gün verdiği ara emri kararından ve mahkemede kalitesiz yakıt alındığını itiraf eden Kıb-tek Genel Müdür Yardımcısı Kamil Direl‘in ifadelerinden sonra bile kalitesiz yakıtla ülke insanının sağlığıyla oynanmaktan vazgeçilmiyor.

İddiaya göre, hafta sonu doğrudan alımla TPIC’den 2 ayrı seferde gelecek olan yakıtların analizlerinde, 2. parti yakıtta limit üstü değerler tespit edildi.

Yakıtın bu şekilde direk alınamayacağı anlaşılınca, iddiaya göre formül olarak, yakıtın ilk önce AKSA‘ya getirilmesi, oradan da Kıb-tek depolarına alınması üzerinde duruluyor.

Konuyla ilgili henüz açıklama yapılmazken, kalitesiz yakıtın mahkeme kararına ve Direl’in itiraflarına rağmen ülkeye sokulup sokulamayacağı bilinmiyor.

Özgür Gazete/Özel Haber











Başa dön tuşu