KıbrısManşetSağlık

Besim: Bu eğitim yılı da büyük sıkıntılar, huzursuzluklar ve kaygılarla açıldı

Sağlık eski Bakanı Filiz Besim, organizasyon ve hazırlıklardaki eksikliklere dikkat çekerek, bu eğitim yılının da büyük sıkıntılar ve kaygılarla açıldığını vurguladı

Besim: Çocuklar yalnızlaştı, psikolojik sorunların tehdidi altında kaldı

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Besim, eğitimin iki yıldır Pandemi nedeniyle en çok etkilenen konulardan biri olduğunu vurguladı.

Besim bu süreçte, çocukların eğitiminde ciddi kesintiler olduğunu ve çocuklarımız yalnızlaşarak, psikolojik sorunların tehdidi altında kaldığını belirtti.

“Bu eğitim yılı da büyük sıkıntılar, huzursuzluklar ve kaygılarla açıldı”

Aşılama oranını yüzde 70’lerin üzerine çıkamadığına ve eğitim kurumlarında da yeterli düzeneğin sağlanmadığına dikkat çeken Besim, test organizasyonlarının da gerektiği şekilde oluşturulamadığı için bu eğitim yılının da büyük sıkıntılar, huzursuzluklar ve kaygılarla açıldığını söyledi.

Besim, “Ancak her şeye rağmen Eğitim Bakanlığı, öğretmenler, veliler ve tüm kesimler eğitimin sağlıklı yüz-yüze bir şekilde yürütülebilmesi için ellerinden geleni yapmaları gerektiğini düşünüyorum. Bir dönemi daha kaybetme riskimiz asla yoktur. Tüm çocuklarımıza başarılar, öğretmenlerimize de kolaylıklar dilerim” ifadelerini kullandı.











Başa dön tuşu