KıbrısManşet

Özyiğit: Anlaşılan, ‘uçan arabalar’ eğitimin önüne geçmiş

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı ve Eğitim eski Bakanı Cemal Özyiğit, yüz yüze eğitimden sağlığa, ekonomiden, ihalesiz akaryakıt alımına kadar birçok konuda değerlendirme yaptı

Özyiğit: Yüz yüze eğitimin yerini hiçbir şey tutamaz

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Özyiğit, dün İlköğretimin bugün de Orta Öğretimin açılması ile birlikte 2021-2022 Eğitim Yılı başlamış olduğunu hatırlattı.

Herkesin iyi ve güzel bir yıl geçirmesini, kesintisiz bir eğitim yılı olmasını temenni eden Özyiğit, bir eğitimci ve yıllarını bu mesleğe vermiş biri olarak, yüz yüze eğitimin yerini hiçbir şeyin tutamayacağını söyledi.

“Anlaşılan, ‘uçan arabalar’ eğitimin önüne geçmiş”

Bu nedenle okulların kapatılmasının en başta kendisini üzeceğini ve gelecek adına endişelendireceğini belirten Özyiğit, ancak mevcut yönetim anlayışına bakıldığında endişelenmemenin elde olmadığını vurguladı.

Özyiğit, “Bütün yaz bekleyen Eğitim Bakanı, kararlarını okulların açılmasına sadece 2 gün kala açıkladı. Anlaşılan, ‘uçan arabalar’ eğitimin önüne geçmiş” dedi.

“Hem halkın hem de ülkenin geleceğinden daha fazla çalmayın”

Kurultaydan başka bir şey düşünmediğini söylediği Başbakan Ersan Saner‘in ise ekonomi yönetimini de halka bıraktığını söyleyen Özyiğit, “Ayşe Teyze, Fatma Abla ilgileniyor” diyerek Saner’e gönderme yaptı..

Özyiğit, “Ekonomi bakanı ihalesiz ve kalitesiz yakıt alımına Mahkeme kararına rağmen devam ederek hem suç işliyor hem de halkı zehirliyor. Sağlık Bakanı ise Pandemi sürecini sağlık çalışanlarının omuzlarına bıraktı, sadece gidişatı izliyor. Bakanlar Kurulu birçok yetkisini çoktan devretmişti. Yapamadığınız ortada.
Hem halkın hem de ülkenin geleceğinden daha fazla çalmayın” dedi.











Başa dön tuşu