KıbrısManşet

TPIC: Kirli yakıtı siz zorda kaldığınız için getirdik

Gazetemizin kirli yakıtın yolculuğunu anlatan ve büyük yankı uyandıran dünkü haberi, Teknecik Elektrik Santrali’nde yaşananlarla bir kez daha doğrulandı

5 jeneratörde arıza, bir buhar tribünü devre dışı

Devreye girmeyen 5 jeneratör, personel tarafından zorla çalıştırılıyor, yakıt ateşleme yapmıyor. Bir buhar tribününün kazan boruları kötü yakıt nedeniyle patladı, tribün devre dışı

Son 1 ayda 50 taneden fazla jeneratör enjektörü değiştirilmek zorunda kalındı

Büyükyılmaz ve TPIC yetkilisi santrale gitti: Siz istediniz

Yaşanılan bu gelişmelerden sonra santral çalışanları Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’u (Kıb-tek) santrale çağırdı.

Kıb-tek Yönetim Kurulu Başkanı Turan Büyükyılmaz ve TPIC yetkilisi geçtiğimiz Cuma günü santrale gitti, hararetli konuşmalar yaşandı.

Edindiğimiz bilgiye göre TPIC yetkilisi, “İçinde kimyasal olan yakıtı, zorda kaldığınız için getirdik” dedi

Mahkemenin kararına rağmen kirli yakıt bugün geliyor

Mahkemenin kararına ve gazetemizin ortaya çıkardığı skandallara rağmen kirli yakıt bugün Teknecik’e geliyor. Analizleri yapılmadan depoya alınacak mı, yoksa analizleri yapılsa dahi, teknik şartnameden çıkarılan değerlerden sonra atık kimyasal madde tespit edilecek mi?

Çünkü Bakan Arıklı’nın en büyük savunması, istenilen değerlerden sadece biri olan ‘Yüzde 1 kükürt’ oranını öne sürerek, bu oranın karşılanmasının yeterli olmasıydı.

Lübnan örneği ortada

Gazetemizin dünkü haberinde de hatırlattığı üzere, aynı yakıt Lübnan’da 2 elektrik santralini devre dışı bırakmış, ülke elektriksiz kalmıştı.

Bağımsız laboratuvarlarda yapılan analizlerde ise yakıtın içinde kimyasal madde olduğu tespit edilmiş ve başlatılan soruşturmada 21 kişi tutuklanmıştı.

Bütün bu gerçekler ışığında Bakan Arıklı ve Kıb-tek yönetiminin hukuk tanımaz tavrı devam ederken, santralde de tehlike büyüyor.

Gazetemizin dünkü manşeti

Pınar Barut/Özel Haber











Başa dön tuşu