KıbrısManşet

Hulusioğlu: Yakıtın kullanılmaması için eylem yapacağız

Çatalköy Belediye Başkanı Mehmet Hulusioğlu, Teknecik Elektrik Santrali‘ne getirilen kirli yakıtın santrale girmesine hükümetin gitmesi pahasına izin vermeyeceklerini söyledi

Hulusioğlu: Yakıtın kullanılmaması için eylem yapacağız

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-sen), Yeşil Barış Hareketi, Esentepe Belediyesi ve Esentepe Çevre Koruma Derneği ile birlikte Teknecik Elektrik Santrali önünde açıklama yapan Hulusioğlu, kuruma doğrudan alımla gelen akaryakıtın ne kadar sağlıklı olduğuna dair ilgili Bakanlık ve hükümetin toplumu ikna etmesi gerektiğini söyledi.

ozgur_gazete_kibris_teknecik_mehmet_hulusioglu

Hulusioğlu, “Gerçekten kamuoyunda uzman arkadaşların ve Teknecik çalışanlarının paylaşımları bizi ürküttü. Yakıtın sonuçları toplumu tatmin etmezse, kullanılmaması için eylem yapacağız” dedi.

“50 milletvekili değişim için öncü olmalı”

Devlet olgusundan uzaklaşıldığını ve çarpık bir düzende gidildiğini vurgulayan Hulusioğlu, her şeyin başıboş olduğunu belirtti.

“50 milletvekili değişim için öncü olmalı” diyen Hulusioğlu, hiçbir yatırım yapılmadığını, başlayan her yatırımn da yarım kaldığını belirtti.

“Gerekirse bu hükümet gidecek ama bu yakıt buraya girmeyecek”

Hulusioğlu, yerel yönetici olarak birçok noktada çözüm bulmak için bireysel hareket etmek zorunda kaldığını ama artık bireysel hareket etme zamanı olmadığını  çünkü sürdürülebilir bir ekonomi olmadığını söyledi.

Hulusioğlu, “Artık yakıt olmayan zehirleri yakıyoruz Teknecik’te.  Yakıtın temiz olduğuna ikna olmazsak, yakıt buraya girmeyecek. Gerekirse bu hükümet gidecek ama bu yakıt buraya girmeyecek” dedi

Özgür Gazete/Mustafa Baflı











Başa dön tuşu