KıbrısManşet

Arıklı’dan göz göre göre inkar ve yalan!

Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı, ‘Vurguncu’ dediği Mors Ltd ile el sıkıştığını önce inkar etti, sonra da ‘Zamanında bir hata yaptıysa akrabalarına ceza mı verelim?’ diyerek inanılmaz bir savunma yaptı

Arıklı’dan U dönüşü!

Kıbrıs Tv‘de Hasan Hastürer‘in sorularını yanıtlayan Bakan Arıklı, skandal bir inkar ve savunma ile Mors Ltd‘nin kızının adına olan Gizde İletişim ile yakıtın taşınması konusunda anlaşma yaptığını önce ‘Bilmiyorum’ diyerek inkar etti, ardından savunma yaptı.

Mors Ltd, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu‘nun (Kıb-tek) açtığı akaryakıt ihalelerine katılan ve son yıllarda bu ihalelerin neredeyse tamamını kazanan yerli bir şirket.

Arıklı göreve gelmesinden sonra Mors Ltd’nin adını vere vere adrese teslim ihaleler yapıldığını söyleyerek, Mors Ltd’e asla ihale verdirmeyeceğini tv kanallarında haykırmış hatta ‘Vurgun bitti’ denilen reklam videoları bile hazırlatmıştı.

Bakan Arıklı’nın onanıyla kurumla el sıkışmıştı

Bakan Arıklı’nın yakıt ihalelerini baskıyla iptal ettirerek, TPIC‘den doğrudan akaryakıt alma hevesi geçtiğimiz ayarda sekteye uğramış, TPIC yakıt için gemi bulamamış ve kriz yaşanmıştı.

Gazetemizin ilgili haberi

Bakan Arıklı’nın talimatıyla Mors Ltd sahibi kuruma çağırılmış ve yakıtı taşıyacak gemi bulması istenmişti.

Mors Ltd’in sahibi, kızının adına olan Gizde iletişim adlı firma ile yakıtı getirebileceğini söylemiş ve Bakan Arıklı’nın onanıyla kurumla el sıkışmıştı.

Önce inkar etti sonra savundu

Hastürer’in bunu hatırlatması üzerine Arıklı, gerçeği inkar ederek ‘Gizde İletişim’in kime ait olduğunu bilmiyorum’ dedi.

Ardından sıkışan Arıklı, “Galiba Mors’un bir akrabasına ait ama napalım yani. Zamanında Mors bir hata yapmışsa cezasını akrabalarına mı keselim? Ülke karanlıkta mı kalsın” savunması yaptı.

Arıklı’nın herkesin bildiği gerçekleri canlı yayında inkar etmesi pes dedirtti!

Özgür Gazete/Özel Haber











Başa dön tuşu