KıbrısManşet

Üstel: Mobil aşılama birimlerimiz hizmet vermeye devam ediyor

Sağlık Bakanı Dt. Ünal Üstel, Sağlık Bakanlığı mobil aşılama hizmetlerinin devam ettiğini, vakaların ve kayıpların çoğalmaması için aşı olmamız gerektiğini hatırlattı

Üstel: Aşı ve tedbirler büyük önem taşıyor

Salgınla mücadelede, tehlikeliye karşı aşı ve tedbirlerin büyük önem taşıdığına işaret eden Üstel, Covid-19 ile ilgili önemli bir ilerleme kaydedilmesine rağmen salgının hala ciddi bir tehdit olduğunun unutulmaması gerektiğini söyledi.

Gerek uzun bir aradan sonra başlayan yüz yüze eğitim, gerekse iş hayatının devamı, en önemlisinin sağlık ve sevdiklerimiz için aşı olmanın toplumsal bir ödev olduğunu ifade eden Üstel,  “Vakaların ve kayıpların çoğalmaması için birlikte mücadele etmek büyük önem taşımaktadır” dedi.

Üstel açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

Sağlık Bakanlığı’na bağlı tüm merkezlerimizde devam eden aşılamanın yanı sıra halkımızın aşıya daha kolay ulaşabilmesi içim Mobil Aşılama Birimleri artırılmıştır.

Mobil Aşılama Birimleri Lefkoşa, Girne ve Mağusa açık pazar yerlerinde hizmet vermeye devam etmektedir. Özellikle iş yoğunluğu nedeniyle fırsat bulamayan vatandaşlarımız mobil aşılama noktalarımıza rağbet göstermektedir.

Henüz aşı olmayan kişilerin kimlik kartları, 2. ve 3. doz aşı yaptırmak isteyen kişilerin ise aşı kartlarıyla gitmeleri gereken mobil aşı noktaları aşağıda belirtilmektedir.

Lefkoşa

Bugün ve her Pazar: Lefkoşa Pazar Alanı 15.00-19.00 saatleri arasında

Girne

Her Çarşamba: Girne Pazar Alanı 15.00-19.00 saatleri arasında

Mağusa

Her Perşembe: Mağusa Pazar Alanında 15.00-19.00 saatleri arasında











Başa dön tuşu