KıbrısManşet

Eğitime yok, Asya’ya yok, işçiye yok, Vakıflar’a var!

Öğrenciler kalabalık sınıflarda balık istifi gibi eğitime başlarken, Asya Bebek hayata tutunmaya çalışırken, Azınlık Hükümeti Vakıflar İdaresi’ne ‘cami bakımı ve hayır işleri’ adı altında milyonlar aktardı

Eğitime para yok

Eğitim Bakanlığı aylardır yeni eğitim-öğretim yılı için gerekli hazırlıkları yapmadı, geçen hafta başlayan yüz yüze eğitim sonrası, yetersiz okul sayısı ve derslikler yüzünden öğrenciler burun buruna ders yapmaya başladı.

Çok kalabalık sınıflarda ise formül, çocukların yarısını bahçeye çıkarıp açık havada ders yaptırmakta bulundu.

Asya bebeğe para yok

Diğer yandan Ankara’da yaşam mücadelesi veren SMA Tip1 hastası Asya Bebek, ihtiyacı olan Zolgensma ilacı devlet tarafından karşılanmıyor.

Kas erimesini durduracak olan ilaç ise Sağlık Bakanlığı önünde yapılan eylemler sonrası oluşan baskı nedeniyle TC vatandaşı yapılması ile yeni başlayabilecek.

Vakıflara 7 milyon 850 bin TL var

Tüm bunlara bütçe bulamayan ve aynı zamanda devlet kadrolarını şişirerek yandaş atamalarına devam eden hükümet Bakanlar Kurulu kararıyla, ‘cami bakımı ve hayır işleri’ için Vakıflar İdaresi’ne tam 7 milyon 850 bin TL bütçe verdi.

Ayrıca 1974 yılından bu yana 47 yıl geçti. Bu süre içinde Kıbrıs’ın kuzeyinde sadece 17 yeni okul yapılırken, 82 cami yapıldı

Paralar nereye gidiyor?

Ülkedeki durum ortadayken, ‘Hayır ve Sosyal Kültürel etkinlikler’ adı altında din siyasete alet ediliyor. Peki Vakıflar’a verilen parala nereye gidiyor? Denetlemesi yapılıyor mu? İşte burası tam bir muamma.

Pınar Barut/Özel Haber











Başa dön tuşu