KıbrısManşet

Çavuşoğlu: Yerli zeytinin tescili, ülke adına büyük bir prestijdir

Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, yerli zeytin tescili için Türkiye Bitkisel Üretim Müdürlüğü Tohumluk Tescil ve Sertifikasyon Merkez Müdürlüğü‘ne başvuruda bulundu

Kıbrıs’ın yerel zeytin çeşitlerinin tescilinin yapılması hedefleniyor

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı‘ndan yapılan açıklamaya göre, Bitkisel Üretim Müdürlüğü Tohumluk Tescil ve Sertifikasyon Merkez Müdürlüğü uzmanları tarafından iki yıl boyunca belirli dönemlerde gözlemler yapılacak. Gözlem ve incelemelerin sonucunda, Kıbrıs’ın yerel zeytin çeşitlerinin tescilinin yapılması hedefleniyor.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, yerli zeytin çeşitlerinin tescili için yapılan başvuruyla uzun dönemdir yürütülen çalışmaların meyvesinin alınmaya başlandığını söyledi.

Çavuşoğlu: Yerli zeytinin tescili, ülke adına büyük bir prestijdir

Zeytinin ülke ekonomisi ve sanayideki önemine işaret eden Çavuşoğlu, Kıbrıs adasına özgü yerli zeytin çeşitlerinin korunması ve kaliteli zeytin üretiminin artırılması yönünde Bakanlığa bağlı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve Tarım Dairesi tarafından çalışmaların yürütüldüğünü ifade etti.

Bakan Çavuşoğlu, yapılan çalışmalarda yerli zeytinin çok iyi bir zeytin genetiğine sahip olduğunun belirlendiğini, yerli zeytinin tescilinin hem ekonomik hem coğrafi hem de kültürel anlamında ülke adına büyük bir prestij olacağını kaydetti.











Başa dön tuşu