KıbrısManşet

Saner: Zaten böyle olmasa 5 dakika bu koltuklarda bizi tutmazlar

Başbakan Ersan Saner, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’na (Kıb-tek) ihalesiz yakıt alınmasının kendisini de rahatsız ettiğini söyledi ancak Bakan Erhan Arıklı‘nın ihalelere müdahalesinden hiç bahsetmedyerek topu Merkezi İhale Komisyonu‘na (MİK) attı

Kirli olduğu ıspatlanmış yakıt için ‘Kirli değil, hala saldırıyorlar’ dedi

BRT‘de yer alan habere göre katıldığı bir programda konuşan Saner, ihtiyaç nedeniyle geçmiş yılların çok altında fiyatlarla spot alımların da yapıldığını öne sürerek, Yeşil Barış Hareketi dahil tüm tepkileri görmezden gelerek, “Zaten öyle olmasa birileri çoktan bu konuda da yaygarayı basardı” dedi

Bu arada Yeşil Barış Hareketi yakıtın kirli olduğuna dair sonuçları açıkladı ve Kıb-tek Genel Müdür Yardımcısı Kamil Direl de mahkamede kirli yakıt aldıklarını itiraf etmişti.

Saner buna rağmen, “Yakıt kirlidir dediler, inceleme yaptırdık ve raporları basına açıkladık. Hala saldırıyorlar; İhaleler ve yakıt hakkında belgesi olan varsa ilgili yerlere başvursun” diye konuştu.

“Zaten böyle olmasa 5 dakika bu koltuklarda bizi tutmazlar”

Devletin alımının yasalarla belli olduğunu ve MİK’İn kararlarının da ortada olduğunu savunan Saner, ihtiyaç durumunda spot alımın da yapıldığını söyledi.

Saner, “İhalesiz alımların beni rahatsız ettiğini daha önce de söyledim. En azından alınan rakamlar, geçmiş yıllarda alınan rakamların çok altında. Zaten böyle olmasa 5 dakika bu koltuklarda bizi tutmazlar. İhale yapılırken, tüm katılımcılara eşit şartlar sağlanmak zorunda. Bakanlar Kurulu’nda gerekli talimatı verdim. Bu tip olaylarda daha düzgün ihale yöntemi yapılması lazım. Bütün soru işaretlerini ortadan kaldırmak lazım. KKTC’de bu tip olaylar artık tamamen tarihe karışması lazım” dedi.











Başa dön tuşu