KıbrısManşet

Göker’den ‘Rüşvet istendi mi?’ sorusuna şok yanıt!

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu‘nun (Kıb-tek) son akaryakıt ihalesine katılan ve resmi olmayan sonuçlara göre kazanan Sideral Lines Direktörü Ulus Göker, Bakan Erhan Arıklı‘nın açıkça müdahale ederek iptal edilmesini istediği ihale süreciyle ilgili konuştu

Göker: Bakan Arıklı bir taraf gibi harket ederek, ihaleye müdahale ediyor

Kıbrıs TV‘de Hasan Hastürer‘in programına telefonla bağlanan Göker, Merkezi İhale Komisyonu‘nun (MİK) olumlu imza verdiği dosyadan imzalarını çektiğiyle ilgili haberlerin gerçeği yansıtmadığını ve imzaların geri çekilmesinin söz konusu olmadığını belirtti.

Göker, “İhaleden hemen sonra teknik ekip raporunu hazırladı ve olumlu rapor hazırlamıştı. Kıb-tek Yönetim Kurulu da bloke artırımı yaparak MİK’e gönderdi. Ama sayın Bakan Arıklı bir taraf gibi harket ederek, ihaleye müdahale ediyor” dedi.

“Bu saygısızlıktır, suçtur”

MİK Başkanı Halis Üresin‘e evraklar konusunda daha rahat olabilmesi için bilgi verdiğini de söyleyen Göker, geçersiz olduğu söylenen rafineri opsiyon belgesinin de yıllardır bu şekilde kullanıldığını belirtti.

Göker, “KKTC sınırları içinde, Rafineri Opsiyon Belgesi gören varsa benimle gelsin görüşsün lütfen. Çünkü çoğu kişi zaten bir şey anlamıyor. Ben orijinal evrak vermeme rağmen, Sn. Arıklı kendi elemanlarına ve gazetecilere bu verip evrak gösteriyor, bu saygısızlıktır, suçtur. Çünkü bu 3. şahıslarla paylaşılacak bir evrak değildir, özel bir evraktır” ifadelerini kullandı.

Hastürer: Rüşvet istenmiş olabilir mi?
Göker: Evet! Olabilir

Pazartesi günü hatalı bir karar verilmesi halinde, bunun KKTC tarihinin en büyük skandalı olacağını belirten Göker, 2020 yılının Aralık ayından bu yana oluşan kara lekenin kapkara bir leke olacağını söyledi.

Göker, Hastürer’in “Sizden bu süreçte bir rüşvet alma ya da verme konusunda bir talepte bulunmuş olunabilir mi?’ sorusuna ise ‘Evet, olabilir’ cevabını verdi.

Göker’den kim ya da kimler ne için rüşvet talep etti sorusu şimdilik cevapsız.

Haberleştiren: Özgür Gazete











Başa dön tuşu