KıbrısManşetYaşam

SPOT: Katranı deniz geri çekmeden toplanabilmesi çok önemli

Kuzey Kıbrıs Kaplumbağaları Koruma Cemiyeti (SPOT) Suriye’den denize sızan petrol kalıntısının Kıbrıs’ın kuzey sahillerine ulaştığını duyurdu

SPOT: Katranı deniz geri çekmeden toplanabilmesi çok önemli

SPOT resmi Facebook hesabından yaptığı açıklamada, Suriye’den denize sızan petrolun Kıbrıs’ın kuzeyindeki sahillerine vurmaya başladığını ifade ederek, katranı deniz geri çekmeden, sahillerde erimeden ya da kumlara karışmadan toplanabilmesinin çok önemli olduğu da ifade edildi.

“Katranı belirli oranda toplamayı başarmıştık”

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Adamız bu yıl İsrail kıyılarından yayılan bir yağ sızıntısından hâli hazırda kötü şekilde etkilenmişti. Herkes el ele verip, birlikte hareket ederek, katranı belirli oranda toplamayı başarmıştık.

Şimdi de aynısını yapmak üzere sizleri en yakın olduğunuz sahilleri kontrol etmeye ve/veya temizlemeye davet ediyoruz. Bizleri gözlemleriniz hakkında bilgilendirebilirseniz daha koordineli çalışabilir, acilen müdahale gereken bölgelerde yardımlaşabiliriz.

Katranı toplamak için eldiven kullanınız (bulaşık eldiveni kullanmanızı tavsiye ederiz ki daha sonra yıkayıp yeniden kullanabilesiniz), ve katranı bir poşete toplayıp, ağzını bağladıktan sonra çöpe atınız. Lütfen topladığınız katran miktarını, topladığınız katranın fotoğrafını ve bölgeyi bizimle paylaşınız. Böylece biz de hangi bölgenin en fazla etkilendiğini tespit edebilir, o bölgeyi yakından takip edebiliriz.

Bizlere Facebook/Instagram/E-mail/1188 kısa numarası/ 0533 825 47 90 numaralarından ulaşarak, adınızı, hangi bölgede kaldığınızı ve hangi sahillerden ne kadar katran gördüğünüzü/toplamayı başardığınızı paylaşırsanız, bu felakete karşı el ele daha etkin mücadele edebiliriz.











Başa dön tuşu