KıbrısManşet

Atan: Posta Dairesi’nde personel sıkıntısı had safhaya ulaştı

Kıbrıs Türk kamu Görevlileri Sendikası (KAMUSEN) Başkanı Metin Atan, siyasi baskı ile Posta Dairesi‘nde yer değiştirme konusunda Bakan Resmiye Canaltay’a talepler gitttiğini belirterek, bu girişimde bulunulması halinde süresiz grev dâhil her türlü yasal haklarını kullanacakları uyarısında bulundu

Atan: Personel sıkıntısı had safhaya ulaştı

‘Ulaştırma Bakanı’na uyarımızdır’ başlığıyla yazılı açıklamada bulunan Atan, uzun süredir Posta Dairesi’nde devam eden personel sıkıntısının had safhaya ulaştığını belirtti.

Atan, “Yaklaşık 2 yıla aşkındır Posta Dairesi’ne yapılması gereken Posta Tevziatcısı memuru sınavının halen yapılmaması yükün bir o kadar daha artmasına yol açmıştır” dedi.

“Grev dâhil her türlü yasal hakkımızı kullanacağız”

Dairede çalışam personelin tükenmişlik sendromu yaşamasına sebep olunduğuna vurgu yapan Atan, Kamu Hizmeti Komisyonu‘nun açtığı sınavın gününde ivedi olarak yapılması konusunda takipçisi olacaklarını belirtti.

Atan, “Üstelik son günlerde siyasilerin mevcut çalışanlar üzerinden siyasi baskı ile Posta Dairesi’nde yer değiştirme konusunda Sayın Bakan’a talepler gitmektedir. Sn. Bakan’a talebimizdir, böyle bir girişimde bulunması halinde süresiz grev dâhil her türlü yasal hakkımızı kullanacağımızı bilginize getirir saygılar sunarım” ifadelerini kullandı.











Başa dön tuşu