KıbrısManşet

Tatar’dan duyanlara pes dedirten tarihi yalan!

Kıbrıs‘ta 60 yıldır 2 ayrı devlet olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, ‘Toplum lideri’ sıfatıyla bulunduğu makamda tarih bilgisiyle pes dedirtti

Tatar: Bizim zaten devletimiz 60 yıldır var

Kıbrıs sorunuyla ilgili Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ve Kıbrıs Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis’le bir araya gelmek üzere New York’ta bulunan Tatar, BM Genel Merkezi’ne girişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Tatar, Anastasiadis’in iki devletli çözümü reddeden açıklamasının sorulması üzerine aynen şu cümleleri kurdu;

“Bizim zaten devletimiz 60 yıldır var, iki devlet zaten Kıbrıs’ta ve Kıbrıs’ın gerçekleri. 60 yıldır Kıbrıs’ta iki devlet var, Kıbrıs’ın kuzeyindeki Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kıbrıs Cumhuriyeti Devletidir, 60 yıldır vardır, bu saatten sonra kimse 60 yıllık devletinden vazgeçmez”

Kısa ve gerçek bilgi:

Kıbrıs’ta 61 yıldır bir devlet var. Bu da; kıbrıslı toplumların oluşturduğu Kıbrıs Cumhuriyeti’dir. 1960 yılında kurulmuştur. Fakat Kıbrıs’ta 60 yıldır ‘iki devlet’ olduğu yanlıştır. En temel Kıbrıs tarihi dersi alan her birey bu bilgileri henüz çocuk yaşte iken öğrenir.

Kıbrıs’ın kuzeyinde ‘bağımsız devlet’ iddiasıyla kurulan ve BM kararlarıyla hukuk dışı ilan edilen KKTC, 1983 yılında kuruldu. 1983’ten bugüne 38 yıl geçti.

Bütün bu en basit bilgiler Tatar’ın, yukarıdaki sözlerinin tamamıyla gerçek dışı olduğunu, bilerek söylüyorsa da, bir siyasi manipülasyon yaratma çabası içerisinde olduğunu göstermektedir.











Başa dön tuşu