KıbrısManşet

Özyiğit: Bu akaryakıt zehir saçıyor, dava açıyoruz


Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı’nın ‘1974 göçmeni olduğum için beni hazmedemiyorlar’ sözlerini değerlendirdi ve Arıklı’nın ayrılıkçı olduğunu vurguladı

Özyiğit: YDP ayrılıkçı bir partidir, Arıklı’nın kendisi de ayrılıkçıdır

Özgür Web TV’de Ali Kişmir’in ‘Soru-Yorum’ programına konuk olan TDP lideri Özyiğit, Ekonomi ve Enerji Bakanı, YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı’nın “1974 göçmeni olduğum için beni hazmedemiyorlar” sözlerinin hatırlatılması üzerine “Kendi de hazmedilmemek için ne gerekiyorsa yapıyor” dedi.

Özyiğit, ifadelerine şöyle devam etti:

“YDP zaten ayrılıkçı bir parti olarak kuruldu. Arıklı’nın kendisi ayrılıkçıdır. Artık Kıbrıs’ta Kıbrıslılar kendi ülkesinde yabancılaştırıldı. Biz çatışma kültürünü benimsemiyoruz. Biz geleceğini burada gören insanlar istiyoruz. Kıbrıs Türk milliyetçiliği yapanları da eleştiriyoruz. Özellikle İskele ve Mağusa’da vurguladım”

“Bu akaryakıt zehir saçıyor, dava açıyoruz”

TDP olarak Kıb-tek akaryakıt ihalesinin iptal edilmesi ve doğrudan alım yapılmasıyla ilgili yarın saat 10.00’da dava açacaklarını belirten Özyiğit, ne olduğu belli olmayan akaryakıt alındığını vurguladı.

Akaryakıtın opsiyon belgesi sunmayan ve ihaleden elenen firmadan alındığına işaret eden Özyiğit, “Bu akaryakıt zehir saçıyor” dedi.

Kıb-tek’te borçların arttığını ve kurumun bilerek batırılıp tasfiye edilmek istendiğini vurgulayan Özyiğit, Arıklı’nın Sayıştay raporlarında suçlanan Gürcan Erdoğan’ı yeniden göreve getirdiğini de hatırlattı.

“Kalkınma Bankası için soru önergesi hazırlayacağız”

Kalkınma Bankası’ndan alınan her 2 krediden birinin 1’inin ödenmediğinin ortaya çıkmasıyla ilgili de konuşan Özyiğit, “O kaymağı alan ve ödemeyenler kimdir diye Meclis’te soracağız” dedi.

Kalkınma Bankası’nda şaibeler olduğunu ifade eden Özyiğit, yönetimin yakın gördüğü kişilere kredi verildiğini söyledi, birililerine yüklü miktarda kıyak geçildiğinin altını çizdi.

Özgür Gazete/Özel Haber

 











Başa dön tuşu