KıbrısManşet

Dana’ya siyah çelenk!

Kıbrıs Türk Devlet Çalışanları Sendikası‘nda (Çağ-Sen) örgütlü Lefkoşa İktisat Kooperatifi (Li-Koop) üyeleri, Kooperatif Mukayyitti Kemal Deniz Dana‘nın Li-Koop’u işgal ettiğine vurgu yaparak, genel kurul çağrısında bulundu

Kooperatif Mukayyitliği önünde eylem

Li-Koop çalışanları, 2 yılı aşkın süredir denetim gerekçesiyle kayyum atanan Lİ-Koop için Dana’dan genel kurul çağrısı yapmasını talep etti; Kooperatif Mukayyitliği önüne siyah çelenk bıraktı.

Li-Koop üyeleri: Kooperatif ilkeleriyle ters

Üyeler tarafından yapılan açıklamada,  2019 yılından beridir denetleme gerekçesiyle Kooperatif Şirketler Mukayyidi Kemal Deniz Dana Li-Koop’u işgal etmekte Tüm çabalarımıza rağmen, genel kurul yapmaktan kaçtığına vurgu yapılarak, yaşananların kooperatifçilik ilkelerine tamamen ters olduğuna dikkati çekildi.

Kooperatiflerin yasal sahiplerinin sadece kooperatifin üyeleri olduğunun ifade edildiği açıklamada, kooperatiflerin üyelerin seçtiği kişiler tarafından yönetildiği de hatırlatıldı.

Son dönemde tüm ülkede Kooperatif Şirketler Mukayyitliği’nin denetim adı altında birçok kooperatifi işgal ettiğini aktaran üyeler, Dana’nın 2 yıldan fazla süredir denetleme kisvesi altında belirlenen yönetimi görevden uzaklaştırdığı hatırladı.  Dana’nın Li-Koop’ta yapısal değişiklikler ve istihdamlar yaptığı vurgulanırken, bunun kesinlikle kabul edilebilir olmadığının altı çizildi.

“Şikayetçi ve rahatsızız”

Üyelerin Li-Koop’un gerçek sahipleri olduğunun hatırlatıldığı açıklamada, Dana’nın hataları nedeniyle tüm üyelerin bu durumdan şikayetçi ve rahatsız olduğu vurgulandı.

 Dana, Genel Kurul yapmamak için elinden geleni yaptığının kaydedildiği Li-Koop üyelerinin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

– 2 yıldan beridir bitmeyen bu denetleme şuan ne noktadadır?

-Basit bir denetimi yapmaktan bu kadar mı acizsiniz?

-Neden yönetimin üyeler tarafından belirlenmesini engelliyorsunuz?

– Üyelerin belirleyeceği yönetimden neden korkuyorsunuz?

Sn. Dana’nın burada anlaşılacağı gibi gayesi kooperatiflerin daha iyi noktaya taşınması değil, aksine toplumumuzda kooperatifçiliğin etkisinin kırılması ve toplumun bir kaç sermaye sahiplerinin bankalarına mecbur edilmesidir. Toplumumuzun yok olma noktasına geldiği bu günlerde bu planlı bir adımdır.

Tüm bu sebeple kooperatifimizin yönetiminin üyeler tarafından belirlenmesi için derhal Genel Kurul’a götürülmesini istiyoruz. Kooperatifimiz üzerinden iki yıllık sürede yapılan istihdamlar, dış hizmet alımları ve üyelere uygulanan yüksek faizlerle geri dönülmez zararlar verilmektedir.

Sn. Dana Fasıl 114 yasasının verdiği yetkileri kötüye kullanarak Kooperatifimizi seçime yönelik istihdam kapısı olarak kullanmaktadır. Önümüzdeki günlerde Genel Kurul tarihi belirlenmediği noktada, Lefkoşa İktisat Kooperatifi üyeleri olarak bugün olduğu gibi sürekli ve şok eylemler düzenleyeceğimizi bildiririz.

Sn. Dana’ya ve bağlı bulunduğu Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu’na bu son uyarımızdır.

Sn. Mukayyit bilsin ki kooperatifimizi asla bir oldu bittiye bırakmayacağız. Ve kooperatifimizde siyasi istihdam için kullandırmayacağız. Li-Koop’un gerçek sahipleri artık buradadır. Ve Kooperatifimizi geri alamadan da bu mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz.

 











Başa dön tuşu