KıbrısManşet

Hem yönetmeliğe aykırı hem de LAÜ tarihinde bir ilk !

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) Mütevelli Heyeti Başkanı ve aynı zamanda Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Genel Başkan Yardımcısı olan Enver Öztürk, üniversitenin tarihinde görülmemiş istihdamlar yaparak, kendisine sınavsız-münhalsiz özel sekreter ve şoför aldı

Kendine sözleşmeli ‘Özel Şoför ve Sekreter’ istihdam etti

LAÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Öztürk, LAÜ tarihinde hiçbir Mütevelli Heyeti Başkanı’nın yapmadığı bir şey yaparak, sınavsız ve münhalsiz şekilde kendine özel sekreter ve şoför tahsis etti.

LAÜ’de böyle bir gelenek ve istihdam modeli olmadığı gibi bir önceki Mütevelli Heyeti Başkanları da, üniversiteye sınavsız ve münhalsiz istihdam yapılmaması konusunda yönetmelik hazırlamıştı.

Bu istihdamların parası da okulun bütçesinden ödenecek.

Lefkeliler rahatsız!

Seçime yönelik yatırım olduğu düşünülen yönetmeliğe aykırı bu istihdamların devam edeceği konuşulurken, Lefke bölgesinde yaşayanların da konuyla ilgili rahatsızlıkları had safhada.

YDP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk, 2021 yılının Mart ayında YDP tarafından bu göreve atanmıştı.
Kıb-tek’in davasında da vardı

Bu arada Avukat olan Öztürk, YDP Genel Başkan Yardımcısı olmasına rağmen, kirli yakıt konusunda açılan davada Kıb-tek’in avukatı sıfatıyla yer almış ve davanın siyasi boyut kazanmasına neden olmuştu.

Özel Haber/Pınar Barut











Başa dön tuşu