KıbrısManşet

Özyiğit: Jet Skandalı’ndaki gibi Adapass skandalında da fatura çalışanlara kesildi

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Özel Jet Krizi‘nde olduğu gibi Adapass skandalında da günah keçisinin çalışanlar olduğunu, firmanın sahipleriyle ilgili Ankara’dan edilen telefonlarla ‘sakın onlara dokunmayın’ talimatının verildiğini söyledi

Özyiğit: Azınlık Hükümeti’nin bu ülkeye yaptığı tek şey; skandallar

Cumhuriyeti Meclisi açılışında kürsüde konuşan Özyiğit, bir an önce seçime gidilmesi gerektiğini söyleyerek, Başbakan Ersan Saner‘e ve Azınlık Hükümeti‘ne yüklendi.

Özyiğit, “Bu ülkeye, bu meclisin içinden ‘yamalı bohça’ olarak çıkan Azınlık Hükümeti’nin bu ülkeye yaptığı tek şey skandallar olmuştur” dedi.

“50 bin doz aşı iade edilmesi utançtır”

Hükümetin aşı çalışmalarını organize edememesinden ötürü, 50 bin doz aşının geri gönderildiğini hatırlatan Özyiğit, Adapass çetelerinin de türediğini anımsattı.

Özyiğit, “‘Özel Jet Krizi’nde olduğu gibi Adapass skandalında da günah keçisi çalışanlar oldu. Firmanın sahiplerine ne oldu? Ankara’dan telefonlar geldiği ve sakın onlara dokunmayın denildiği söyleniyor” ifadelerini kullandı.

“Krediler kime verildi, neden ödenmiyor, açıklayın”

Skandalların bitmediğini belirten Özyiğit, şöyle devam etti;

“Ankara’yı her şeye karıştırdığınız gibi buna da karıştırdınız. Kalkınma Bankası’na yapılmayan krediler kime verildi, neden ödenmiyor, açıklayın” diye konuştu.











Başa dön tuşu