KıbrısManşet

Bengihan: Evren 2016 yılındaki 14 bin vatandaşlık rekorunu kırmak istiyor

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Güven Bengihan, İçişleri Bakanı Kutlu Evren‘in dağıttığı yurttaşlıklar sebebiyle Kıbrıslıtürk kimliğinin yok edilmeye çalışıldığını ve Evren’in 2016 yılındaki Bakanlık döneminde verdiği 14 bin vatandaşlık rekorunu kırmaya çalıştığını söyledi

Bengihan: Vatandaşı selafete, ülkeyi de felakete sürüklüyorlar

İçişleri Bakanlığı önünde Kutlu Evren’i protesto eden KTAMS’ın eyleminde konuşan Başkan Bengihan, UBP-DP-YDP Azınlık Hükümeti’nin kurulduğu günden itibaren aldığı yanlış kararlar ve hatalı ekonomi politikaları nedeniyle vatandaşı selafete, ülkeyi de felakete sürüklediğini söyledi.

Bengihan, “Bu ülkenin bundan sonraki adı felaket hükümetidir. 10 aylık hükümetleri boyunca Meclis’ten 6 tane yasa tasarısını geçirmişler ancak 74 Yasa Gücünde Kararname’yi Bakanlar Kurulu’ndan geçirmeyi ihmal etmemişler. Meclis iradesi yok sayılmıştır. Meclis itibarsızlaştırılmıştır” dedi.

“Evren 2016 yılındaki rekorunu kırmak istiyor”

İçişleri Bakanı Evren’in eğer UBP’ye oy verecekse yurtaş olabilir mantığından hareket ederek ‘golifa’ gibi vatandaşlık dağıttığını söyleyen Bengihan, Evren’in 2016 yılındaki İçişleri Bakanlığı dönemini hatırlattı.

Bengihan, “2016 yılında 14 bin kişiyi yurttaş yapmıştı. Şimdi de yine sahneye çıktı ve 2016 yılındaki rekorunu kırmak istiyor. Ancak o rekoru kırarken ülkenin geceleceğini, kültürünü, dokusunu, kimliğini düşünmeden, ‘UBP’li olmak mübahtır’ mantığıyla hareket ederek vatandaşlık dağıtıyor” dedi.

“Yurttaş olanların büyük kısmı Gönyeli’de ikamet ediyor”

Vatandaşlık için müracaat edenlere bakıldığını ve ‘UBP’ye üye olacak mı?’ diye fikir yürütüldüğünü söyleyen Bengihan, hedefte ilk olarak belediye seçimleri olduğunu vurguladı.

“UBP Gönyeli Belediyesi’ni almak istiyor ve bu yüzden yurttaş olanların büyük kısmı Gönyeli’de ikamet ediyor” diyen Bengihan, Lefkoşa’dan da UBP’ye oy çıkmadığını farkettiklerini ve LEfkoşa’da ikamet edenlere de öncelik verildiğini söyledi.

“Çocuklarınız bile size ah edecek”

Bengihan şöyle devam etti;

“Golifa dağıtır gibi yurttaşlık dağıtan golifacı paşa Evren düşünmez mi bu ülkede şu an okullar, hastaneler, hapishaneler doldu taştı. Ama UBP’lilerin umurunda değil. Bu halk sizi affetmeyecek. Kıbrıslıtürk kimliğini yok etmenizin hesabını soracak, torunlarınız, çocuklarınız bile size ah edecek”

Haberleştiren: Özgür Gazete











Başa dön tuşu