KıbrısManşetSanat

Ödül zarflarının boş çıkmasına bir tepki de Bağlar’dan

Fotoğraf sanatçışı Hasan Bağlar, dün gece düzenlenen Devlet Fotoğraf Yarışması ödül töreninde verilen ödül zarflarının boş çıkmasının, fotoğrafçıya ve eserlerine verilen değerin göstergesi olduğunu söyledi

Bağlar: Her fotoğrafçı böyle bir organizasyonda dereceye girmek ister

Özgür Gazete bu sabah manşetten duyurduğu haberinde, kazananlarının Şubat ayında belirlenmesine rağmen ödül töreninin ancak dün gece yapıldığı Devlet Fotoğraf Yarışması’nda verilen ödül zarflarının boş çıktığını ortaya koymuştu.

ozgur_gazete_kibris_manset_odul_toreni_fotograf

Ülkenin tanınmış fotoğrafçılarından Bağlar, ülkenin en prestijle yarışmalarından birinin de bu yarışma olduğunu ve bu yıl 30.’sunun düzenlendiğini hatırlatarak, fotoğrafçıların çekmiş olduğu fotoğrafları, böyle bir organizasyona dahil edip dereceye girmek isteyeceğini vurguladı.

“Fotoğrafçıya ve eserlerine verilen değerin de göstergesidir”

Fotoğrafçının maksadının para kazanmaktan daha çok vitrine çıkabilmek olduğunu hatırlatan Bağlar, bunun da fotoğrafçının onların gururunu okşayacağını, kendini önemli hissettireceğini ve heyecanlandıracağını söyledi.

Bağlar, “Ancak çok uzun zaman önce sonuçları açıklanan yarışmada ödüllerin ‘Maliye’den kaynaklı teknik sebeplerden’ bahanesi ile verilememesi ödül alan fotoğrafçıların motivasyonunu düşürmüş ve ödülleri değersizleştirilmiştir diye düşünüyorum” dedi.

Bağlar, böyle prestijli organizasyonlarda kazananlara ödüllerinin en geç ödül töreninde takdim edilmesinin zorunluluk olduğunu ifade ederek, “Fotoğrafçıya ve eserlerine verilen değerin de göstergesidir. Daha hassas davranılması gerektirdi diye düşünürüm. Saygılarımla” dedi.











Başa dön tuşu