KıbrısManşet

Tuna: Üretilen karar, fırsat eşitliği ve iş barışını zedeledi

Büro-İş Başkanı Baytun Tuna, İhtiyat Sandığında örgütlü ve yetkili sendika olan Büro-İş‘in geçen hafta ihtiyat sandığı yönetim kurulu toplantısında gündem dışı olarak görüşülen ve müdür muavini kadrosuna münhal açılması ve sonuçlandırılması beklenirken vekalet verilmiş olmasının kabul edilemez olduğunu açıkladı

“İş barışı zedelendi”

Büro-İş Başkanı Tuna’nın açıklamasının tamamı şöyle:

İhtiyat sandığı gibi önemli bir kurumda fırsat eşitliği zedelenerek yapılan vekalet için münhal kadro açılması seçimlerden sonraya bırakılarak karar üretilmesi Hür-İş Federasyonu temsilcilerinin ret oyu ile gerçekleşmiştir.

İhtiyat sandığında üretilen bu kararın kurum içerisinde iş barışını zedelediği, ayrıcalık yarattığı, fırsat eşitliğine aykırı ve en önemlisi Kamu Hizmeti Komisyonu tarafından alınan 25/07/2019 tarihine aykırı bir şekilde karar üretmiştir.

Sendikamız ihtiyat sandığında örgütlü ve yetkili olarak şahıslarla partilerle bir derdimiz yoktur.

Bizim derdimiz mali-finans gücü olan ve topluma sıcak para sağlayan bu gözde kurumda iş barışının bozulmaması yönündedir.

Sendika olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda gündemde olan yeni istihdam ve bu vekalet kadrosunun tekrardan gözden geçirilerek Kamu Hizmeti Komisyonu’nun ve İhtiyat Sandığı yasasına göre münhal kadro açılarak sonuçlandırılması talebimizdir.











Başa dön tuşu