KıbrısManşet

Kıb-tek akaryakıt ihalesi nihayet sonuçlandı

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu‘nun (Kıb-tek) adeta yılan hiayesine dönen akaryakıt ihalesi nihayet sonuçlandı ve ihaleyi Sideral Lines firması kazandı

Üresin: Kazanan firma itiraz süresi için askıda

Özgür Gazete‘ye konuşan Merkezi İhale Komisyonu (MİK) Başkanı Halis Üresin, 20 Eylül 2021 tarihli ve 264/2021 numaralı akayakıt ihalesinin sonuçlandığını söyledi.

Üresin, kazanan firmanın bugün (6 Ekim) itibariyle Sideral Lines firması olduğunu ve 5 gün itiraz amaçlı olarak kararın askıya çıkarıldığını belirterek, 5 günün sonunda itiraz edilmemesi halinde de kesin kararın ilan edileceğini söyledi.

“Teknik şartnamede istenilen nitelikleri karşıladığı kanaatine varıldı”

İhalenin canlı yayında yayınlanmış olmasına rağmen birçok spekülasyonla anıldığına işaret eden Üresin, bu aşamaya gelirken komisyon üyeleri ve bilirkişilerin, firmalar tarafından verilen belgelerin, özellikle opsiyon belgesinin, tek başına değil ‘alt yüklenici ve veya tedarikçi’ belgeleriyle beraber bütün olarak değerlendirildiğini belirtti.

Üresin, “Tüm bunların sonucunda da, teknik şartnamede istenilen nitelikleri karşıladığı kanaatine varıldı. Komisyonumuzun bu konuda arzu ettiği şey; doğrudan alımın önüne geçilmesi, çevre kirliliği yaratılmaması, insan sağlığına zarar glmemesi ve ülkenin enerjisiz kalmamasıdır” ifadelerini kullandı.

“Üyelerle birlikte idari bir takdir ve inisiyatif kullandık”

Alınacak bu yakkıtın da 5-6 bir süre için alındığını hatırlatan Üresin, kamu yararı adına üyelerle birlikte idari bir takdir ve inisiyatif kullandıklarını anlattı.

Bu süreci sağlıklı bir şekilde tamamlayıp, ükeye yakıtın gelmesini sağlamayı hedeflediklerini belirten Üresin, sonraki aşamada yapmak istediklerini de şöyle açıkladı;

“Önümüzdeki 5- aylık sürede özelde MİK, Kıb-tek olarak ve Ekonomi ve Enerji Bakanlığı, genel de ise tüm paydaşlarla, çok daha net ve uygunluklu, sorun yaşanmayacak şekilde ivedi karar alabilmemezi sağlayacak teknik ve idari şartnamelerde üzerine çalışacağız”

Özgür Gazete/Özel Haber











Başa dön tuşu