KıbrısManşet

Topaloğlu: Akaryakıt fiyatları, Türkiye’deki fiyatları geçti

Kıbrıs Türk Çağdaş Kamu Araçları İşletmecileri Derneği (Kar-iş) Başkanı Fuat Topaloğlu, akaryakıta gelen yüzde 7.3 oranındaki zammı eleştirerek, krizden çıkmaya çalışırken dibe vurduklarını söyledi

Topaloğlu: Çalışarak batıyoruz

Başkan Topaloğlu yaptığı yazılı açıklamada, hükümetin kaşıkla verip kepçeyle aldığını söyleyerek, akaryakıta yapılan yüzde 7,3 oranındaki zammı hatırlattı.

Topaloğlu, “Çalışarak batıyoruz” vurgusu yaptı.

“Akaryakıt fiyatları, Türkiye’deki fiyatları geçti”

Zammı eleştiren Topaloğlu, yapılan bu artışla akaryakıt fiyatlarının Türkiye’deki fiyatları geçtiğini belirtti.

Son açıklanan akaryakıt fiyatlarıyla, turizm, öğrenci ve yolcu taşımacılığının yapılamayacağının altını çizen Topaloğlu, “Kaşıkla verip kepçeyle alıyorlar” dedi.

“Taşımacılık sektörüne destek verilmedi”

Coronavirüs pandemisinden en çok etkilenen sektörlerin başında taşımacılığın geldiğini söyleyen Topaloğlu, buna rağmen hükümetin taşımacılığa destek vermediğini belirtti.

Hükümetin toplu taşımacılıkla ilgili bir politikası olmadığının, yapılan zam ve sektöre verilmeyen destekten anlaşıldığını anlatan Topaloğlu, “Eğitim için ülkeye öğrenciler davet ediliyor ama akaryakıta zam yapılıyor. Bu fiyatlarla taşımacılık yapılmaz” dedi.

“Krizden çıkmaya çalışırken dibe vurduk”

Pandemiyle birlikte sektörün krize dönüştüğünü kaydeden Topaloğlu, oluşan krizden çıkmaya çalışırlarken yapılan zamla dibe vurduklarının altını çizdi.

Hükümetin izlediği politikayla kendilerini batırmaya çalıştığını anlatan Topaloğlu, “Çalışırken batıyoruz” dedi.











Başa dön tuşu